Sünnet, Kur`an-ı Kerim`den sonra dinin ikinci kaynağı ve Kur`an`ın açıklayıcısıdır. Kur`an-ı Kerim`in öğretilerini Resulullah`ın "İlim üç kısımdır: Muhkem bir ayet, itidal üzere olan bir farz, yaşanan bir sünnet" buyruğu uyarınca akaid, ahlak ve ahkam olarak üç kısma ayırdığımızda sünnet, İslami ölçü ve görüşler ışığında tüm bu öğretileri açıklayan ve sınıflandırandır. Sünnet dindeki tüm alanlarda Kur`an`ın yanı başında yer almıştır. Bu da bir nevi sünnetin önem ve konumunun göstergesi olmuştur.
Elinizdeki eser, iki ciltlik "Hadis Çalışmaları" adlı eserden seçilmiş önemli konuları ihtiva
Tükendi
Gelince Haber VerSünnet, Kur`an-ı Kerim`den sonra dinin ikinci kaynağı ve Kur`an`ın açıklayıcısıdır. Kur`an-ı Kerim`in öğretilerini Resulullah`ın "İlim üç kısımdır: Muhkem bir ayet, itidal üzere olan bir farz, yaşanan bir sünnet" buyruğu uyarınca akaid, ahlak ve ahkam olarak üç kısma ayırdığımızda sünnet, İslami ölçü ve görüşler ışığında tüm bu öğretileri açıklayan ve sınıflandırandır. Sünnet dindeki tüm alanlarda Kur`an`ın yanı başında yer almıştır. Bu da bir nevi sünnetin önem ve konumunun göstergesi olmuştur.
Elinizdeki eser, iki ciltlik "Hadis Çalışmaları" adlı eserden seçilmiş önemli konuları ihtiva etmektedir. Burada hadis ilimlerini aşağıdaki dört ana başlık altında açıklamaya çalışacağız:
- Hadis Tarihi
- Dirayetu`l -Hadis veya Mustalahu`l -Hadis
- Ricalu`l-Hadis
- Fıkhu`l-Hadis.