*Bakım Terimleri*, özellikle bakıma muhtaç engelli, kronik hasta ve ileri derecede yaşlılara yönelik tıbbî, sosyal ve manevî bakım hizmetlerinde kullanılan ilmi ve mesleki kelimelerden oluşmaktadır. Bakım bilim ve meslek dalının karmaşık özelliklerini ve kendi içindeki zengin kültürü anlatan bu terimler, çok boyutlu anlamlar ihtiva eden, yeni ve farklı kapıları aralayan kelimelerdir. Bu yönüyle *Bakım Terimleri*, bakım bilim ve mesleğine ait temel kavramsal bilgilerden oluşan bu alanda yapılan ilk çalışmadır. *Bakım Terimleri*nin ifade ettikleri anlamlar, ne kadar iyi kavranıp öğrenilir ve içtenlikle tatbik edilirse, bakım kültürü, bakım güvenliği ve dolayısıyla bakım hizmetlerinde kalite de o oranda yüksek olacaktır.
Kavram
Tükendi
Gelince Haber Ver*Bakım Terimleri*, özellikle bakıma muhtaç engelli, kronik hasta ve ileri derecede yaşlılara yönelik tıbbî, sosyal ve manevî bakım hizmetlerinde kullanılan ilmi ve mesleki kelimelerden oluşmaktadır. Bakım bilim ve meslek dalının karmaşık özelliklerini ve kendi içindeki zengin kültürü anlatan bu terimler, çok boyutlu anlamlar ihtiva eden, yeni ve farklı kapıları aralayan kelimelerdir. Bu yönüyle *Bakım Terimleri*, bakım bilim ve mesleğine ait temel kavramsal bilgilerden oluşan bu alanda yapılan ilk çalışmadır. *Bakım Terimleri*nin ifade ettikleri anlamlar, ne kadar iyi kavranıp öğrenilir ve içtenlikle tatbik edilirse, bakım kültürü, bakım güvenliği ve dolayısıyla bakım hizmetlerinde kalite de o oranda yüksek olacaktır.
Kavramların sadece tanımlamaları ile değil gerektiğinde geniş açıklama ve yorumlarıyla da zenginleştirilmiş olan *Bakım Terimleri* sözlüğü, aşağıdaki sosyal kesim ve meslek grupları için önemli bir başvuru kaynağıdır: *
1.) Evinde bakıma muhtaç bir kişiyi bakan aile fertleri.
2.)Engelli Bakım ve Rehabilitasyon bölümlerinde görevli öğretim elemanları ve okuyan öğrenciler.
3.) Yaşlı Bakım bölümlerinde görevli öğretim elemanları ve okuyan öğrenciler.
4.) Sosyal hizmet bölümlerinde görevli öğretim elemanları ve okuyan öğrenciler.
5.) Sağlık kuruluşlarının tıbbi bakım ünitelerinde veya rehabilitasyon merkezlerinde çalışan ve kendini sürekli olarak geliştirmek isteyen sağlık ve bakım personeli.