Menü
Hesabım
Sepetim

Hayata Nereden Bakmalıyız? - Yeni Bir Dünya İçin On Eski Fikir

Üretici Liste Fiyat
165,00
132,00
Yorum Yap
Listeye Ekle
Öne Çıkan Bilgiler

Yas¸am koc¸ları, iletis¸im uzmanları ve pozitif psikoloji so¨zcu¨leri, topluma mutlulugˆun kendini gerc¸ekles¸tirme, maksimum potansiyele ulas¸ma gibi kavramlara bagˆlı oldugˆunu so¨ylu¨yor ve bireylere kis¸isel gelis¸imlerine odaklanma o¨gˆu¨du¨nde bulunuyorlar. Bu formu¨llerin is¸e yaradıgˆını so¨ylemek zor, zira hayat c¸ogˆu kis¸i ic¸in ha^la^ bos¸ ve anlamsız...

Anlamın, mutluluk deneyimiyle aynı s¸ey oldugˆunu du¨s¸u¨nme yanılgısına du¨s¸sek de, pek c¸ok kis¸i ic¸ten ic¸e bunun ne kadar bos¸ oldugˆunu seziyor. O¨yleyse anlamı o¨znel ya da ic¸sel olanda degˆil de, toplumun parc¸ası olan hayatlarımızın olgularında aramak daha dogˆru bir yol olabilir mi? Hayatta neyin pes¸inden gitmeye degˆer oldugˆuna nasıl karar verebiliriz?

Hayata Nereden Bakmalıyız? - Yeni Bir Dünya İçin On Eski Fikir Hakkında Bilgiler
Türü : Genel Psikoloji
Kapak : Ciltsiz
Sayfa Sayısı : 151
ISBN : 9789750532962
Basım Yılı : 2024
Kağıt Tipi : 2. Hamur

Tükendi

Gelince Haber Ver

Yaşam koçları, iletişim uzmanları ve pozitif psikoloji sözcüleri, topluma mutluluğun kendini gerçekleştirme, maksimum potansiyele ulaşma gibi kavramlara bağlı olduğunu söylüyor ve bireylere kişisel gelişimlerine odaklanma öğüdünde bulunuyorlar. Bu formüllerin işe yaradığını söylemek zor, zira hayat çoğu kişi için hâlâ boş ve anlamsız...

Anlamın, mutluluk deneyimiyle aynı şey olduğunu düşünme yanılgısına düşsek de, pek çok kişi içten içe bunun ne kadar boş olduğunu seziyor. Öyleyse anlamı öznel ya da içsel olanda değil de, toplumun parçası olan hayatlarımızın olgularında aramak daha doğru bir yol olabilir mi? Hayatta neyin peşinden gitmeye değer olduğuna nasıl karar verebiliriz? Maddiyat ve araçsallaştırma mantığı ilişkilerimizi nasıl etkiliyor? Her durumda bunun bana ne faydası var demek yerine, dikkatimizi koşulsuz ve karşılıksız olarak ailemize, arkadaşlarımıza ve çevremize yöneltmek bize ne sağlar? İyilik, haysiyet, hakikat, özgürlük, sevgi gibi temel felsefi kavramlar bugün hayatımızda nasıl bir yer tutuyor? Hayatı yaşamak ile onu deneyimlemek arasında nasıl bir fark var?

Kişisel Gelişim Çılgınlığında Kendiniz Kalabilmek ile tanıdığımız Svend Brinkmann, Hayata Nereden Bakmalıyız? Yeni Bir Dünya İçin On Eski Fikir’de benliğimize ve kişisel mutluluğumuza odaklanan hayat görüşüne tutunmak yerine, eski felsefecilere kulak vererek anlamlı bir hayat sürmenin yollarını araştırıyor. Mutluluğun, benliğin ötesindeki insani esaslara bakabilme becerisi olmaksızın var olamayacağını hatırlatan, kafa açıcı bir başucu kitabı.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.