Tek bir günde ağzımızdan binlerce kelime dökülüyor. Çoğu zaman bu kelimelerin kökenleri, tarihleri, değişik anlamları, nerelerde kullanıldıkları aklımıza bile gelmiyor.
Halbuki konuştuğumuz dil ve seçtiğimiz kelimeler, yaşadığımız toplumla, kültürümüzle, bizimle ilgili önemli bilgiler içeriyor.
Aksel Öztürk bu kitabına ″düşmek″ten ″yıldırmak″a kadar 250’den fazla Türkçe kelimeyle ilgili araştırmalarını, ilginç düşüncelerini ve bu kelimelerin ona hatırlattıklarını bizimle paylaşıyor. Fırsat buldukçada Türkçe’ye girmiş zor
Tükendi
Gelince Haber VerTek bir günde ağzımızdan binlerce kelime dökülüyor. Çoğu zaman bu kelimelerin kökenleri, tarihleri, değişik anlamları, nerelerde kullanıldıkları aklımıza bile gelmiyor.
Halbuki konuştuğumuz dil ve seçtiğimiz kelimeler, yaşadığımız toplumla, kültürümüzle, bizimle ilgili önemli bilgiler içeriyor.
Aksel Öztürk bu kitabına ″düşmek″ten ″yıldırmak″a kadar 250’den fazla Türkçe kelimeyle ilgili araştırmalarını, ilginç düşüncelerini ve bu kelimelerin ona hatırlattıklarını bizimle paylaşıyor. Fırsat buldukçada Türkçe’ye girmiş zorlama, uydurma kelimeri ve ″uydurukçular″ın yanlışlarını tespit ediyor. Ortaya, fikirlerimiz ve duruşumuz ne olursa olsun, paylaştığımız bu dilin tarih içinde ve günümüzde, birbirimiz arasında kurduğu bağların (ya da ördüğü ilmeklerin) ipuçları çıkıyor…