Menü
Hesabım
Sepetim

Hukukun Küreselleşmesi ve Ulusötesi Hukuk

Üretici Liste Fiyat
240,00
216,00
Yorum Yap
Listeye Ekle
5 Adet Stokta
Öne Çıkan Bilgiler

"`Hukukun Küreselleşmesi ve Ulusötesi Hukuk` başlıklı bu kitapta Prof. Dr. Işıl Özkan, Türkiye`de ilk kez klasik kamu hukuku / özel hukuk ve uluslararası hukuk / ulusal hukuk ayrımından uzaklaşarak, tüm bu hukuk dallarını içine alan, sınır aşan ilişkileri inceleyen ve devletin egemenliği fikrinden hareketle bugüne kadar oluşan normların kişiler ve kişi gruplarının oluşturduğu normlarla değişimine yol açan yeni bir hukuk yaklaşımını okuyucuya tanıtmaya çalışmaktadır. İlk olarak 1956 yılında Jessup tarafından ortaya atılan `ulusötesi` hukuk kavramının tarihi gelişimi ve ekonominin küreselleşmesi sonucu ortaya çıkan küresel hukuk günümüzün bir

Hukukun Küreselleşmesi ve Ulusötesi Hukuk Hakkında Bilgiler
Türü : Hukuk Üzerine
Kapak : Ciltsiz
Sayfa Sayısı : 533
ISBN : 9786257293709
Basım Yılı : 2021
Kağıt Tipi : 1. Hamur

Tükendi

Gelince Haber Ver

"`Hukukun Küreselleşmesi ve Ulusötesi Hukuk` başlıklı bu kitapta Prof. Dr. Işıl Özkan, Türkiye`de ilk kez klasik kamu hukuku / özel hukuk ve uluslararası hukuk / ulusal hukuk ayrımından uzaklaşarak, tüm bu hukuk dallarını içine alan, sınır aşan ilişkileri inceleyen ve devletin egemenliği fikrinden hareketle bugüne kadar oluşan normların kişiler ve kişi gruplarının oluşturduğu normlarla değişimine yol açan yeni bir hukuk yaklaşımını okuyucuya tanıtmaya çalışmaktadır. İlk olarak 1956 yılında Jessup tarafından ortaya atılan `ulusötesi` hukuk kavramının tarihi gelişimi ve ekonominin küreselleşmesi sonucu ortaya çıkan küresel hukuk günümüzün bir gerçeği olmaya devam etmektedir. Küreselleşme sadece ticari ilişkilerden ibaret değildir. Göç, sığınma, çevre kirliliği, terörizm, uluslararası ceza hukuku ve yönetim de küreselleşmektedir. Devletlerin koyduğu sert hukuk normlarının yanında tacirlerin uyguladığı örf ve adet hukuku kuralları (lex mercatoria) ve uluslararası kuruluşların bunları kodifiye etmesi sonucu ortaya çıkan yeknesak anlaşmalar ve yumuşak hukuk kuralları uygulanmaktadır.

Çokuluslu şirketlerin devletlerin siyasetine müdahalesi davranış kodlarıyla önlenmeye çalışılırken, yabancı yatırımcıları devletlerin milliştirme, kamulaştırma gibi eylemlerine karşı korumak üzere önlemler alınmakta, ihtilaflar sadece devlet mahkemelerinde değil, uluslararası hakemlik kurumlarında çözümlenmektedir. Özkan, kitabında kapsamı çok geniş olan bu konuları teorik yönden ve örnek nitelikte ulusal ve uluslararası mahkeme ve hakemlik kararlarını ele alarak incelemiş, son bölümü ise ulusötesi hukukun en yaygın kullanıldığı alan olan uluslararası ticaret hukukuna ayırmıştır. Yazar ayrıca uluslararası kamu hukuku / uluslararası özel hukuk ayrımının önemini yitirdiğine dikkat çekerek, kanunlar ihtilafı hukukuna yeni bir yaklaşım getirmiştir."

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.