Bu çalışmanın amacı, “insan hakları” kavramının felsefi bir incelemesini yaparak hem tarihsel süreçteki gelişme ve değişmelerini örneklemek hem de kavramın günümüzdeki anlamını ele alabilmektir. Çalışma, iki ana yaklaşımdan yola çıkarak hazırlanmıştır. Birinci yöntemimiz, “insan hakları” kavramının sistematik çözümlemesini yapmaktır. Bu nedenle, ilk yedi bölüm “insan hakları” kavramını değişik alt başlıklarda ele alıp, kavramın felsefi bir çözümlemesini yapmayı amaçlamıştır. İkinci yöntem ise, “insan hakları” kavramı üzerine yazılan yazıları bir araya getirip okuyucu ile bu
Tükendi
Gelince Haber VerBu çalışmanın amacı, “insan hakları” kavramının felsefi bir incelemesini yaparak hem tarihsel süreçteki gelişme ve değişmelerini örneklemek hem de kavramın günümüzdeki anlamını ele alabilmektir. Çalışma, iki ana yaklaşımdan yola çıkarak hazırlanmıştır. Birinci yöntemimiz, “insan hakları” kavramının sistematik çözümlemesini yapmaktır. Bu nedenle, ilk yedi bölüm “insan hakları” kavramını değişik alt başlıklarda ele alıp, kavramın felsefi bir çözümlemesini yapmayı amaçlamıştır. İkinci yöntem ise, “insan hakları” kavramı üzerine yazılan yazıları bir araya getirip okuyucu ile buluşturmayı amaçlamaktadır. Böylece kavramı farklı düşünür ve felsefecilerin nasıl yorumladıklarını, ortaya koyduklarını göstermeye çalıştık.
Bu çalışmanın ortaya çıkma süreci, verdiğim insan hakları dersi ve çeşitli toplantılarda kavram üzerine yaptığım konuşmaları kapsamaktadır. Ülkemizde bu konuda çalışanların olmasına rağmen derli toplu olan çalışmaların sayısı çok azdır. Bu çalışma hem çeşitli eğitim kurumlarında okutulan insan hakları dersleri için bir kaynak olmayı hem de insan hakları üzerine bilgi edinmek isteyen genel okuyucuları göz önüne alınarak hazırlanmıştır.