Elinizdeki bu çalışmada kötülüğün mahiyetine, kaynağına değinilmiş, kötülük çeşitleriyle, kötülüğün tarihsel gelişimi gibi konuların üzerinde durularak temel kavram haritası ortaya konmuştur. Devamında Batı ve İslam düşüncesinde konunun önemi ve teodise bağlamında geliştirdikleri çözüm önerileri çerçevesinde filozofların görüşlerine yer verilmiştir.
Son olarak kötülük problemi hususunda Kur’an-ı Kerim’in meseleye kayıtsız kalmadığı, bilakis Allah’ın tavizsiz adaleti bağlamındaki özgün bakış açısı gösterilmeye &
Tükendi
Gelince Haber Ver Elinizdeki bu çalışmada kötülüğün mahiyetine, kaynağına değinilmiş, kötülük çeşitleriyle, kötülüğün tarihsel gelişimi gibi konuların üzerinde durularak temel kavram haritası ortaya konmuştur. Devamında Batı ve İslam düşüncesinde konunun önemi ve teodise bağlamında geliştirdikleri çözüm önerileri çerçevesinde filozofların görüşlerine yer verilmiştir.
Son olarak kötülük problemi hususunda Kur’an-ı Kerim’in meseleye kayıtsız kalmadığı, bilakis Allah’ın tavizsiz adaleti bağlamındaki özgün bakış açısı gösterilmeye çalışılmıştır. Kötülük
meselesi temelinde ateistlerce ortaya atılan temel iddialar Kur’an-ı Kerim kıssalarında zikredilen tarihsel örnekler ışığında değerlendirilmiştir. Bu çalışmanın temel amacı kötülük problemine dair Kur’an-ı Kerim’in bakış açısını derli toplu bir şekilde yansıtmaktır.