Müziği gök cisimlerinin devinirken çıkardığı ses olarak tanımlayan Pitagoras`ı dikkate alacak olursak başlangıçta müzik vardı. Bu yüzdendir ki onsuz bir dünya tasavvur etmemiz mümkün değil. Durum böyle olunca dinler açısından da müzik kaçınılmaz bir şekilde büyük önem taşımıştır. Süleyman Uludağ, bu incelemesinde oniki asırlık bir zaman diliminde, büyük ve meşhur âlimler tarafından yazılı ve sözlü olarak tartışılan bir mevzuda araştırma yapmanın güçlüklerine rağmen, konuyu doyurucu bir şekilde okurun önüne seriyor. İslam dininde müziğin nasıl algılandığını bu konudaki uzun tartışmaları, kelâmcıların, fıkıhçıların, mutasav-vıfların, hadisçilerin iddialarını, yorumlarını ortaya koyuyor.
Müzik ve Semâ müzikle beslenmemiş ruhların "has
Tükendi
Gelince Haber VerMüziği gök cisimlerinin devinirken çıkardığı ses olarak tanımlayan Pitagoras`ı dikkate alacak olursak başlangıçta müzik vardı. Bu yüzdendir ki onsuz bir dünya tasavvur etmemiz mümkün değil. Durum böyle olunca dinler açısından da müzik kaçınılmaz bir şekilde büyük önem taşımıştır. Süleyman Uludağ, bu incelemesinde oniki asırlık bir zaman diliminde, büyük ve meşhur âlimler tarafından yazılı ve sözlü olarak tartışılan bir mevzuda araştırma yapmanın güçlüklerine rağmen, konuyu doyurucu bir şekilde okurun önüne seriyor. İslam dininde müziğin nasıl algılandığını bu konudaki uzun tartışmaları, kelâmcıların, fıkıhçıların, mutasav-vıfların, hadisçilerin iddialarını, yorumlarını ortaya koyuyor.
Müzik ve Semâ müzikle beslenmemiş ruhların "hasta" olduğunu iddia edenler ile müziğin hasta ettiği kişilerden söz edenlerin, onun şeytani yönüne vurgu yapanların tartışmalarını merak eden okurlar için eşsiz bir kaynak.