İslam ahlak felsefesinin incelendiğinde insanın güzel ahlaka sahip olmasının, akletme ve ayırt etme melekelerine bağlandığını görüyoruz. Bu bizler için önemlidir, zira toplumsal hayatın içinde ahlakla ilgili ortaya konulan yaklaşımlara baktığımızda, emredici ve buyurgan bir yapının kurgulandığını, bunun da toplumsal sorunları çözmek bir yana daha da problemli bir hale getirdiğini görüyoruz. Korku ve kaygıya dayalı bir ahlak eğitiminin sonucunda insanlar, davranışı benimsemek ve vicdani bir gelişim yerine, korku nedeniyle riyakâr bir tutuma girmektedirler. Bu da kişinin yine ahlaki olarak doğru tutum ve davranış geliştirmesine engel olmaktadır.
Bu nedenle İslam ahlak felsefesinde ortaya konulan çözüm önerilerinin riyakârlıktan uzak,
Tükendi
Gelince Haber Verİslam ahlak felsefesinin incelendiğinde insanın güzel ahlaka sahip olmasının, akletme ve ayırt etme melekelerine bağlandığını görüyoruz. Bu bizler için önemlidir, zira toplumsal hayatın içinde ahlakla ilgili ortaya konulan yaklaşımlara baktığımızda, emredici ve buyurgan bir yapının kurgulandığını, bunun da toplumsal sorunları çözmek bir yana daha da problemli bir hale getirdiğini görüyoruz. Korku ve kaygıya dayalı bir ahlak eğitiminin sonucunda insanlar, davranışı benimsemek ve vicdani bir gelişim yerine, korku nedeniyle riyakâr bir tutuma girmektedirler. Bu da kişinin yine ahlaki olarak doğru tutum ve davranış geliştirmesine engel olmaktadır.
Bu nedenle İslam ahlak felsefesinde ortaya konulan çözüm önerilerinin riyakârlıktan uzak, akıl ve irade ile karar verilmiş; korku ve kaygıdan hareketle değil de bizatihi iyi ve doğru olduğu için yapılan tutum ve davranışlar haline getirilmesi noktasında bizlere yardımcı olacağını düşünüyoruz.