Bu çalışmamızda genelde tarihle, özelde ise Kur’ân’ın tarihe bakışı ile ilgili olarak söylenenleri ifade ettikten sonra, konuyu eleştirel bir bakış açısı ile ele almaya çalışacağız. Daha sonra bu eleştirilerin üzerine kendi tezimizi yerleştirme gayreti güdeceğiz.
Bugüne kadar tarihle ilgili olarak dile getirilen söylemlerin geleneksel bir bakış açısı taşıdığı görülmektedir. Bu gelenek, uzun yıllar herhangi bir değişime uğramamış ve tarihçilik mesleği, bilgilerin bir araya getirilerek derlenmesi görevini ifa etmekten ibaret kalmıştır. Aslında bu durum bir gereklilik gibi görünmektedir; zira üzerinde düşünmek i
Tükendi
Gelince Haber VerBu çalışmamızda genelde tarihle, özelde ise Kur’ân’ın tarihe bakışı ile ilgili olarak söylenenleri ifade ettikten sonra, konuyu eleştirel bir bakış açısı ile ele almaya çalışacağız. Daha sonra bu eleştirilerin üzerine kendi tezimizi yerleştirme gayreti güdeceğiz.
Bugüne kadar tarihle ilgili olarak dile getirilen söylemlerin geleneksel bir bakış açısı taşıdığı görülmektedir. Bu gelenek, uzun yıllar herhangi bir değişime uğramamış ve tarihçilik mesleği, bilgilerin bir araya getirilerek derlenmesi görevini ifa etmekten ibaret kalmıştır. Aslında bu durum bir gereklilik gibi görünmektedir; zira üzerinde düşünmek için tarihsel birikime ihtiyaç bulunmaktadır.