Menü
Hesabım
Sepetim

İslami Sosyal Finans

Üretici Liste Fiyat
260,00
169,00
Yorum Yap
Listeye Ekle
Öne Çıkan Bilgiler

Dünya ekonomisinin mevcut dinamikleri, kredi tedarigˆinin ve giris¸imciligˆin sosyo-ekonomisinde dikkate degˆer degˆis¸iklikler go¨stermektedir. Paylas¸ım ekonomisinin ortaya c¸ıkıs¸ı; is¸ birligˆine dayalı temsilcilik, agˆ olus¸turma ve giris¸imciligˆin yenilikc¸i modellerini tes¸vik ederken ekonomik akto¨rler de ka^rlılıgˆı ve toplum refahını tes¸vik edebilecek daha su¨rdu¨ru¨lebilir bir kalkınma arıyor. Bu kitap, ekonomik verimlilik ile sosyal etki arasındaki dengenin, piyasanın bir mu¨badeleden topluluk odaklı bir kuruma do¨nu¨s¸mesine katkıda bulundugˆu, degˆis¸im ha^lindeki ekonominin en o¨nemli o¨rnegˆi olarak I·slami sosyal finansı aras¸tırıyor. 
Toplanan makaleler, I·slami bir perspekt

İslami Sosyal Finans Hakkında Bilgiler
Türü : Borsa - Finans
Kapak : Ciltsiz
Sayfa Sayısı : 293
ISBN : 9786054137466
Basım Yılı : 2024
Kağıt Tipi : 2. Hamur

Tükendi

Gelince Haber Ver

Dünya ekonomisinin mevcut dinamikleri, kredi tedariğinin ve girişimciliğin sosyo-ekonomisinde dikkate değer değişiklikler göstermektedir. Paylaşım ekonomisinin ortaya çıkışı; iş birliğine dayalı temsilcilik, ağ oluşturma ve girişimciliğin yenilikçi modellerini teşvik ederken ekonomik aktörler de kârlılığı ve toplum refahını teşvik edebilecek daha sürdürülebilir bir kalkınma arıyor. Bu kitap, ekonomik verimlilik ile sosyal etki arasındaki dengenin, piyasanın bir mübadeleden topluluk odaklı bir kuruma dönüşmesine katkıda bulunduğu, değişim hâlindeki ekonominin en önemli örneği olarak İslami sosyal finansı araştırıyor. 
Toplanan makaleler, İslami bir perspektiften girişimciliğin sosyal boyutunu analiz ederek “paylaşma”, dağıtım
ve iş birliği anlayışlarının İslam’da piyasanın “refahın paylaşıldığı” yer olarak kavramsallaştırılmasını ne ölçüde etkilediğini vurgulamaktadır. Katkıda bulunan yazarlar, bu paradigmanın kavramsal “köklerinden” onun faal “dallarına” doğru hareket ederek paylaşım ekonomisi, FinTech ve kitle fonlamasından mikrokredi, vakıf, zekât, sukuk ve yeşil yatırımlara kadar finansal piyasadaki en son eğilimleri topluluk refahı adına şer’î temelli stratejilere bağlayarak İslami sosyal finansın uygulamalarını ele almaktadır. 

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.