Prof. Dr. Erol Güngör, İslâmiyetle ilgili bazı problemleri sosyal bilimci bakış açısından ele aldığı kitabını şu cümlelerle tanıtmaktadır:
“Elinizdeki bu ku¨çu¨k kitap, Hicret’in onbeşinci yu¨zyılına giriş senesinde yayınlanmak u¨zere kaleme alınan denemelerden meydana gelmiştir. Kitapta İslâm’ın bugu¨nku¨ bazı meselelerini ele aldık, ancak çok ihtiyaç olan noktalarda eskiye ait bazı bilgi ve mu¨şahedeleri naklettik. İncelediğimiz meseleler arasında siyasî konular yoktur. Biz siyasete meslek olarak yabancı bulunduğumuz gibi, İslâm davasının öncelikle siyasî bir dava olduğuna da inanmıyoruz. Mu¨slu¨manlar yeni bir medeniyet kurarak varl
Tükendi
Gelince Haber VerProf. Dr. Erol Güngör, İslâmiyetle ilgili bazı problemleri sosyal bilimci bakış açısından ele aldığı kitabını şu cümlelerle tanıtmaktadır:
“Elinizdeki bu küçük kitap, Hicret’in onbeşinci yüzyılına giriş senesinde yayınlanmak üzere kaleme alınan denemelerden meydana gelmiştir. Kitapta İslâm’ın bugünkü bazı meselelerini ele aldık, ancak çok ihtiyaç olan noktalarda eskiye ait bazı bilgi ve müşahedeleri naklettik. İncelediğimiz meseleler arasında siyasî konular yoktur. Biz siyasete meslek olarak yabancı bulunduğumuz gibi, İslâm davasının öncelikle siyasî bir dava olduğuna da inanmıyoruz. Müslümanlar yeni bir medeniyet kurarak varlıklarını korumak ve yüceltmek mecburiyetinde bulunuyorlar. Bu ise herşeyden önce fikir ve sanat alanında yoğun gayretler sarfetmekle mümkün olur. Biz şahsen Türkiye’de yeni nesillerin bu şuura gitgide daha yaklaşmakta olduklarını görüyoruz. Burada yazdıklarımız onların verdiği ümidin bir meyvesi sayılabilir.”