Türklerin / Türk Milletinin kimliğinin iki önemli öğesi vardır. Bunlardan biri Din / İslam, diğeri de Türklüktür. İslam ve Türk/ İslamlık ve Türklük, birbiri ile bütünleşmiş iki temel terimdir. Bu iki değer; Türk Milleti`nin vazgeçmediği ve vazgeçemeyeceği, birbirinin "tamamlayıcısı/ bütünleyicisi" değerlerdir. Bu değerler, aynı zamanda birbirinin varlık ve yaşayış sebebidir. Türklük ile İslamlık kavramlarının, özünde birbirine alternatif olması ve karşı karşıya gelmesi mümkün değildir. Çünkü İslam; Türk Milleti tarafından şeksiz-şüphesiz ve samimî olarak kabul edilmiş; kimliğinin "olmazsa olmaz parçası" yapılmıştır. Bu öyle iç içe girmiş ki; biri söz konusu olunca diğeri hatırlanır olmuştur.
İslâm, en son ve "en ekmel" dinin adıdır
Tükendi
Gelince Haber VerTürklerin / Türk Milletinin kimliğinin iki önemli öğesi vardır. Bunlardan biri Din / İslam, diğeri de Türklüktür. İslam ve Türk/ İslamlık ve Türklük, birbiri ile bütünleşmiş iki temel terimdir. Bu iki değer; Türk Milleti`nin vazgeçmediği ve vazgeçemeyeceği, birbirinin "tamamlayıcısı/ bütünleyicisi" değerlerdir. Bu değerler, aynı zamanda birbirinin varlık ve yaşayış sebebidir. Türklük ile İslamlık kavramlarının, özünde birbirine alternatif olması ve karşı karşıya gelmesi mümkün değildir. Çünkü İslam; Türk Milleti tarafından şeksiz-şüphesiz ve samimî olarak kabul edilmiş; kimliğinin "olmazsa olmaz parçası" yapılmıştır. Bu öyle iç içe girmiş ki; biri söz konusu olunca diğeri hatırlanır olmuştur.
İslâm, en son ve "en ekmel" dinin adıdır. İslamlık da; Türk Milleti tarafından kabul edilmiş, kurumlaştırılmış ve yerleşip benimsenmiş İslam`ı /Müslümanlığı ifade etmektedir. Bu kitapta İslamlık ve Türklük; özelde Türk Milleti, genelde Türk soyundan olmasa da Türk Kültürü ile tanışmış olan Müslüman toplulukları ve Müslüman olmamakla beraber Türk Kültürü ortak paydasında buluşan toplulukları da kapsayacak genişlikte ele alınmıştır. Bundan dolayı herkes, bu eserde, şöyle veya böyle kendisini bulabilecek ve "ortak payda"yı görebilecektir. Elinizdeki bu kitap; ayrışmayı değil birleşmeyi, uzaklaşmayı değil yakınlaşmayı, dışlamayı değil kucaklamayı, "ortak payda"da birlikte yaşamayı hedeflemektedir.