Pavel P. Blonski (1884-15 Şubat 1941), Tarih ve Filoloji öğrenimi gördü. Rusya`da devrimci atılımın yükselmesiyle öğrenci hareketlerine katıldı. Birçok kez tutuklandı. Pedagojive Psikoloji dersleri verdi. Büyük Ekim Sosyalist Devrimi`nden sonra Sovyet İktidarının yanında yeraldı. Yeni Sovyet ilköğretiminin düzenlenmesine aktif olarak katılan pedagoglardan birisidir. Moskova Üniversitesi öğretmen eğitimi programının yürütülmesine katıldı. 1920`de Sosyal Eğitim Akademisi`nin kurucuları arasında yeraldı.
Pavel P. Blonski, Sovyet Pedagoji ve Psikolojisinin çok yönlü ve önemli temsilcilerinden biridir. Sovyet okulunun toplumdaki yerinin
Tükendi
Gelince Haber VerPavel P. Blonski (1884-15 Şubat 1941), Tarih ve Filoloji öğrenimi gördü. Rusya`da devrimci atılımın yükselmesiyle öğrenci hareketlerine katıldı. Birçok kez tutuklandı. Pedagojive Psikoloji dersleri verdi. Büyük Ekim Sosyalist Devrimi`nden sonra Sovyet İktidarının yanında yeraldı. Yeni Sovyet ilköğretiminin düzenlenmesine aktif olarak katılan pedagoglardan birisidir. Moskova Üniversitesi öğretmen eğitimi programının yürütülmesine katıldı. 1920`de Sosyal Eğitim Akademisi`nin kurucuları arasında yeraldı.
Pavel P. Blonski, Sovyet Pedagoji ve Psikolojisinin çok yönlü ve önemli temsilcilerinden biridir. Sovyet okulunun toplumdaki yerinin doğru belirlenmesine, onun politik işlevinin temellendirilmesine katkıda bulundu. Sosyalist okulun politeknik özelliğine; genel eğitimin özüne; öğrencilerle aktivitenin, bağımsızlığın ve yaratıcılığın oluşturulmasına ilişkin görüşlerini geliştirdi. Bilgi sürecine uygun dersin düzenlenmesi ve kolektif eğitimin sorunnlarının aydınlanması amacıyla Blonski, öğrencilerin yaş özellikleri ve bireyselliklerini gözönünde bulundurmak gerektiği görüşünde idi.
Blonski`nin çok kapsamlı yapıtından yapılan bu seçme eser, onun farklı dönemlerdeki pedagojik yazılarından oluşmakta ve bu pedagogun kişiliğini derinden kavrama olanağı sağlamaktadır. Eserde Sovyet iktidarının ilk yıllarında yapılan eğitim tartışmalarını etkileyen ve yurtdışında da yankı uyandıran "İşokulu" önemli bir yer kaplamaktadır.