Nazif Uslu, Tarihimizde yaşamış gerçekleri , Hakikat Erlerini sanatın estetik diliyle oyunlaştırmaya devam ediyor.
Börklüce Mustafa`dan sonra Şeyh Beddreddin`i yazdı. Ölümünün 600. yılında Bedreddin`i bizlere tekrar hatırlatıyor. Usta bir yazarın elinden çıkmış bir oyun metniyle karşı karşıyayız.
"İsyanın Ruhu Şeyh Beddreddin" oyunu, bizi yüzyıllar öncesine götürürken o günden bugüne değişen pek birşey olmadığını da gösteriyor. Metni okurken Adaletsizliğin ve de savaşların değişmediğini, sadece boyut değiştirdiğini, hak, hukuk, adalet kavramlarının ise hakim sınıflar tarafından nasıl da kendi çıkarları için kullanıldığını farkedeceksiniz. Bugün ile kıyaslama yaparken ise hüzünlenmemek elde degil. Maalesef hala değişen bir şey
Tükendi
Gelince Haber VerNazif Uslu, Tarihimizde yaşamış gerçekleri , Hakikat Erlerini sanatın estetik diliyle oyunlaştırmaya devam ediyor.
Börklüce Mustafa`dan sonra Şeyh Beddreddin`i yazdı. Ölümünün 600. yılında Bedreddin`i bizlere tekrar hatırlatıyor. Usta bir yazarın elinden çıkmış bir oyun metniyle karşı karşıyayız.
"İsyanın Ruhu Şeyh Beddreddin" oyunu, bizi yüzyıllar öncesine götürürken o günden bugüne değişen pek birşey olmadığını da gösteriyor. Metni okurken Adaletsizliğin ve de savaşların değişmediğini, sadece boyut değiştirdiğini, hak, hukuk, adalet kavramlarının ise hakim sınıflar tarafından nasıl da kendi çıkarları için kullanıldığını farkedeceksiniz. Bugün ile kıyaslama yaparken ise hüzünlenmemek elde degil. Maalesef hala değişen bir şey yok.
"İsyanın Ruhu Şeyh Beddreddin" okunması ve sahneye konması için elzem bir konu olarak karşımızda.
Anlatılan olaylar üzerinden 600 yıl geçmesine rağmen insanoğlunun isyanı haklı kalmış. Çünkü oyunda geçen herkes aslında hepimiziz. Bu yüzden oyun mutlaka sahnelenmeli, ki bugünü doğru kavrayabilelim.
Şeyh Beddreddin`in adalet arayış mücadesi, bir isyancının ruhu olarak yolumuzu aydınlatmaya devam ediyor.
İyi Okumalar,
İyi Rejiler,
İyi Seyirler...
Tamer Levent