Almanyalı fotoğrafçı Hans Madej`in 1897-1995 arası Doğu Avrupa`dan kareleriyle başlıyoruz 40. sayımıza. Özellikle 1989 yılında Berlin Duvarı`nın yıkılmasıyla simgeleşen politik altüst oluşun getirdiği dramatik değişikliklerin ve sıradan varoluşların izlerini taşıyor Madej`in fotoğrafları.
Zaman gazetesinin 25. yıl kutlamaları kapsamında dünyaca ünlü 25 fotoğrafçıyla gerçekleştirdiği "Türkiye`de Zaman" başlıklı projeden bu sayımızda da üç fotoğrafçıya yer veriyoruz. Steve McCurry, Bursa`da yeni restore edilen Mevlevi dergahındaki semazenlerle; Eric Bouvet, İstanbul Taksim civarındaki gece devriyesi yapan polislerle; Massimo Mastrorillo da Gaziantep ve İstanbul`d
Tükendi
Gelince Haber VerAlmanyalı fotoğrafçı Hans Madej`in 1897-1995 arası Doğu Avrupa`dan kareleriyle başlıyoruz 40. sayımıza. Özellikle 1989 yılında Berlin Duvarı`nın yıkılmasıyla simgeleşen politik altüst oluşun getirdiği dramatik değişikliklerin ve sıradan varoluşların izlerini taşıyor Madej`in fotoğrafları.
Zaman gazetesinin 25. yıl kutlamaları kapsamında dünyaca ünlü 25 fotoğrafçıyla gerçekleştirdiği "Türkiye`de Zaman" başlıklı projeden bu sayımızda da üç fotoğrafçıya yer veriyoruz. Steve McCurry, Bursa`da yeni restore edilen Mevlevi dergahındaki semazenlerle; Eric Bouvet, İstanbul Taksim civarındaki gece devriyesi yapan polislerle; Massimo Mastrorillo da Gaziantep ve İstanbul`daki kentsel dönüşüm sonuçlarıyla katılıyor bu sayımıza.
İstanbul`daki "kentsel dönüşüm" projeleriyle en simgesel olanı kuşkusuz Sulukule. İspanyalı fotoğrafçı Joan Alvado, 2008-2010 yılları arasında çektiği Sulukule`nin yıkımını belgeleyen fotoğraflarını "Sulukule"nin Son Günleri" başlığı altında toplayarak İstanbul`un görsel belleğine önemli bir not düşüyor.
Serdar Bayburtlu, objektifini raylı ulaşım istasyonları ve hava alanlarına çeviriyor. Bayburtlu, beklemenin durağanlığı ile gitmenin/gelmenin devinimi arasında yaşanan süreci "Durağanlıkta Devinim" adını verdiği projesiyle anlatıyor.
Murat Yazar da "kent bakan" fotoğrafçılardan. Başta doğduğu kent Şanlıurfa olmak üzere İstanbul, Nevşehir, Diyarbakır, Kars ve Şırnak`a bir geziye çıkıyoruz Yazar`ın kareleriyle.
Bu sayımızda son olarak Kamil Fırat`ın geleneksel yağlı güreş fotoğrafları var. Kendine özgü ritüeliyle, çocukları da işin içine katan kollektivist yapısıyla her daim farklı bir görselliği yansıtan yağlı güreşler, Fırat`ın objektifiyle yeniden yorumlanıyor.
41. Sayımızda görüşmek üzere.