Bugün kadın sivil toplum kuruluşları olarak mücadelemize teknolojinin katkısının gücünü kullanarak devam etmekteyiz. “Sosyal medya adaleti” dediğimiz kavramla yanlışların eleştirilerini yaparak kamuoyu oluşturmakta, mağdurun çığlığına ses olmak adına kolluk güçlerine ve yargıya daha çabuk erişim sağlayabilmekteyiz. Kadın hareketi 100 yıl önce de mücadelesinin önderiydi, bugün de teknoloji ve kadın buluşmasını sağlayarak mücadelesini yaygınlaştırmaktadır. Biz biliyoruz ki mücadele kazandırır. Sevgili Banu tam da bu mücadele üzerine çalışarak çok önemli bir konuya dikkat çekmiş, kadın çalışmalarına ön
Tükendi
Gelince Haber VerBugün kadın sivil toplum kuruluşları olarak mücadelemize teknolojinin katkısının gücünü kullanarak devam etmekteyiz. “Sosyal medya adaleti” dediğimiz kavramla yanlışların eleştirilerini yaparak kamuoyu oluşturmakta, mağdurun çığlığına ses olmak adına kolluk güçlerine ve yargıya daha çabuk erişim sağlayabilmekteyiz. Kadın hareketi 100 yıl önce de mücadelesinin önderiydi, bugün de teknoloji ve kadın buluşmasını sağlayarak mücadelesini yaygınlaştırmaktadır. Biz biliyoruz ki mücadele kazandırır. Sevgili Banu tam da bu mücadele üzerine çalışarak çok önemli bir konuya dikkat çekmiş, kadın çalışmalarına önemli bir eser kazandırmıştır.
Canan Güllü / Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı
Alternatif medya araçlarından en fazla yararlananlar sosyal hareketler. Bunların başında da kadın hareketi geliyor. Banu Dalaman’ın doktora tezinden uyarlanan bu kitap iki Müslüman ülkeden kadın örgütlenmeleri ve vurguladıkları temalar üzerinde yoğunlaşıyor. Kitap, bu mücadelenin alternatif medya platformuna yansıyan boyutunu masaya yatırıyor. Çalışma bu yönüyle olduğu gibi ele aldığı özel alan, dijital kamusal alan, ağ toplumu, dijital aktivizm ve alternatif demokrasi arayışı gibi güncel konular bakımından da özgün ve öncü bir çalışmadır.
Prof. Dr. Ömer Çaha
Hayatımıza bir göz attığımızda adaletin, siyasetin, ekonominin, eğitimin dilinin eril olduğunu görürüz. Oysa kadının genetik kodu yaşatmak üzerine olduğu için dili uzlaşmacı, problem çözücüdür. Bu dilin tanınması, benimsenmesi açısından feminist alternatif medya çok önemlidir, bu nedenle dijital çağda her yönüyle gerekliliktir. Kadın Hareketi ve Feminist Alternatif Medya, Türkiye için çok yeni olan bu kavramların eksikliğini kapatan değerli bir çalışma.
Füsun Yurtman / Kadın Partisi Kurucu Üyesi
Dr. Zeynep Banu Dalaman’ın Türkiye ve Tunus’ta yaşayan kadınların yeni bir kamusal alan olan alternatif medya araçları yoluyla kadın sorunlarını tartışmalarını ve örgütlenmelerini incelediği kitabı İletişim, Sosyoloji ve Siyaset bilimleri ile kadın çalışmalarına Türkçe alan yazında kazandırılmış önemli bir eserdir. Yeni bir örgütlenme aracı olarak sosyal medya ve alternatif medyanın kullanımını, kadınların örgütlenme şekillerini ve gücünü arttıran önemli bir unsur olarak gören Dalaman, Türkiye ve Tunus’un toplumsal, siyasi ve ekonomik yapılarını saha çalışmaları ile güçlendirerek analiz edip, birçok bilimsel araştırma yöntemini uygulayıp sentezlediği bu disiplinlerarası çalışma sonrasında da literatüre nice eserler kazandıracağından emin olarak, başarılarının devamını diliyorum.
Prof. Dr. Mine Demirtaş
Banu Dalaman`ın bu kitabı kadınların bilindik yayınları, örgütlenmeleri ve toplumsal protesto biçimleri dışındaki, günümüzün teknolojik olanaklarını kullanan; hem içerikleri itibariyle ana akım medyaya muhalif, hem de ana akım iletişim ve toplumsal hareket biçimlerine alternatif, çevrimiçi yollarla kendini ifade etme, hak arama, dayanışma ve mobilizasyon stratejilerine odaklanıyor. Karşılaştırmalı bir perspektifle, Türkiye ve Tunus`ta feminist kadın hareketlerinin, kendilerine özgü ve ortak deneyimlerini, aktivist kadınlarla yüz yüze yaptığı görüşmelere dayanarak ele alıyor. Türkiye’de feminist kadın hareketin, en güncel olanakları kullanarak geldiği son noktayı merak edenler için önemli bir kaynak.
Prof. Dr. Murat Metinsoy