“Kamu Yönetiminde Yeni Trendler” başlıklı bu eser, yayınevimizden çıkan teori ve teşkilat kitaplarının son halkasını sunmaktadır. Bu eserin vücuda getirilmesi ile “teori-teşkilat-trend” üçlüsü tamamlanmış bulunmaktadır.
Kamu yönetimi disiplini, 1980’li yıllardan itibaren belirgin bir biçimde paradigma değişimine uğramış ve çeşitli disiplinlerden de katkı sağlanarak çağdaş kavram, ilke ve yaklaşımlarla yeniden açıklanmaya başlanmıştır. Bu bakımdan kamu yönetiminde günümüzde de devam etmek suretiyle yeni trendlerle karşılaşmak mümkündür. Bu trendler, kamu yönetiminin muhtevası gereği taşımak
Tükendi
Gelince Haber Ver“Kamu Yönetiminde Yeni Trendler” başlıklı bu eser, yayınevimizden çıkan teori ve teşkilat kitaplarının son halkasını sunmaktadır. Bu eserin vücuda getirilmesi ile “teori-teşkilat-trend” üçlüsü tamamlanmış bulunmaktadır.
Kamu yönetimi disiplini, 1980’li yıllardan itibaren belirgin bir biçimde paradigma değişimine uğramış ve çeşitli disiplinlerden de katkı sağlanarak çağdaş kavram, ilke ve yaklaşımlarla yeniden açıklanmaya başlanmıştır. Bu bakımdan kamu yönetiminde günümüzde de devam etmek suretiyle yeni trendlerle karşılaşmak mümkündür. Bu trendler, kamu yönetiminin muhtevası gereği taşımak zorunda olduğu interdisipliner kimliğine ve metodolojik çeşitliliğine katkı sunduğu kadar, kamu yönetiminin sorunlarına çözüm olacak güce de sahiptirler.
Bu kitapta, kamu idarelerini ilgilendiren birçok trend, oldukça öz ve açıklayıcı düzeyde ele alınmıştır. Her trend bölümünde kavram ve yaklaşımı destekleyen ve referans alınan yeterli düzeyde kaynak verilmiş ve ayrıca ek okuma listesi oluşturulmuştur. Yine trend kısımları oluşturulurken tablo, şekil ve resim gibi görsellerden de faydalanılma yoluna gidilmiştir. Ayrıca kavramların İngilizcesi de başlıkla birlikte verilmiştir.