Sosyoloji sözlüğünde ‘kural, kanun, kaide’ olarak aktarılan norm, sosyal bilimlerdeki kullanımında önceden tayin edilmiş ve uyulması beklenilen özellikleri tanımlamak üzere karşımıza çıkmaktadır. Toplumsal standartların çerçevesini çizen ve bizleri, toplumsal olarak ‘değer’ verilen sosyal aktivitelere teşvik eden olgu ise hayatımızın birçok alanında mücadele yürüttüğümüz normativitenin kendisidir.
Eylemlerimizi iyi veya arzu edilebilir; istenmeyen veya kabul edilemez olarak belirleme gücüne sahip bu kavramdan azade bir kültür inşa ettiğimiz ve “güvenli alanlar” yarat
Tükendi
Gelince Haber VerSosyoloji sözlüğünde ‘kural, kanun, kaide’ olarak aktarılan norm, sosyal bilimlerdeki kullanımında önceden tayin edilmiş ve uyulması beklenilen özellikleri tanımlamak üzere karşımıza çıkmaktadır. Toplumsal standartların çerçevesini çizen ve bizleri, toplumsal olarak ‘değer’ verilen sosyal aktivitelere teşvik eden olgu ise hayatımızın birçok alanında mücadele yürüttüğümüz normativitenin kendisidir.
Eylemlerimizi iyi veya arzu edilebilir; istenmeyen veya kabul edilemez olarak belirleme gücüne sahip bu kavramdan azade bir kültür inşa ettiğimiz ve “güvenli alanlar” yarattığımız söylenebilir mi?
Kaos GL’nin bu sayısında hareketin kendi doğruları ve aktivizm yapma biçimlerimizden eyleme hallerimize, siyaset yapma biçimlerimizden LGBTİ+ kültürüne ve kişisel ilişkilerimize uzanan çok yönlü bir perspektifle normları tartışmaya açtık.
Bedenlerimiz, cinselliğimiz, arzularımız, eğlence kültürümüz, sosyal ortamlarımız ve politik söylemlerimizin izinden giderek normativiteyi konuşmak üzere birçok isim Kaos GL’nin 174. sayısına katkıda bulundu.