Menü
Hesabım
Sepetim

Karnak Mabedi’nde Bir Gece

Üretici Liste Fiyat
130,00
91,00
Yorum Yap
Listeye Ekle
Öne Çıkan Bilgiler

Tahir Harîmî’nin yıllar sonra savaş esiri olarak döneceği Mısır’a ilk ziyareti 1912’de öğrencilik yıllarına rastlar. Elmalılı Hamdi Yazır’ın tavsiyesiyle 1912 yılında Mısır’a gitmiş ve Câmiü’l-Ezher’de iki sene müddetince yüksek İslâm ilimleri eğitimi görmüştür. Karnak Mabedi’nde Bir Gece, Tahir Harîmî’nin Mısır’daki öğrencilik zamanlarının bir mahsulüdür. Müellifimiz, 1912 yılında bazı dostlarının vesilesiyle Kahire Ruhiyun Cemiyeti’ne girmiş ve yine o cemiyetin üyelerinden biriyle Karnak Mabedi’ni ziyaret etmiştir. Bu ziyareti üzeri

Karnak Mabedi’nde Bir Gece Hakkında Bilgiler
Türü : Düşünce
Kapak : Ciltsiz
Sayfa Sayısı : 80
ISBN : 9786256299108
Basım Yılı : 0
Kağıt Tipi : 2. Hamur

Tükendi

Gelince Haber Ver

Tahir Harîmî’nin yıllar sonra savaş esiri olarak döneceği Mısır’a ilk ziyareti 1912’de öğrencilik yıllarına rastlar. Elmalılı Hamdi Yazır’ın tavsiyesiyle 1912 yılında Mısır’a gitmiş ve Câmiü’l-Ezher’de iki sene müddetince yüksek İslâm ilimleri eğitimi görmüştür. Karnak Mabedi’nde Bir Gece, Tahir Harîmî’nin Mısır’daki öğrencilik zamanlarının bir mahsulüdür. Müellifimiz, 1912 yılında bazı dostlarının vesilesiyle Kahire Ruhiyun Cemiyeti’ne girmiş ve yine o cemiyetin üyelerinden biriyle Karnak Mabedi’ni ziyaret etmiştir. Bu ziyareti üzerine, Karnak’ın tarihini, yapısını, dönemin inanç özelliklerini, bu tapınaktaki ritüellerin neler olduğunu, bu ritüellere âdeta şahit olmuş bir üslupla anlatarak Karnak Mabedi’nde Bir Gece’yi kaleme almıştır.
Eserde; Karnak Mabedi’nde bir araya gelen geçmişin büyük âlim ve filozofları ilmin tarihî seyrini ve tekâmülünü tartışırlar, fikirlerini ileri sürerler. Karnak Mabedi’nde Bir Gece, bu açıdan ilme teolojik ve felsefî yaklaşımın bir örneği olarak bir nevi ilimler tarihidir. Kitabın diğer bir önemli özelliği ise modern spiritüalizmin kurucusu Allan Kardec’in düşüncelerinden belirgin izler taşıması ve Türk edebiyatında spiritüalizmin tesirlerini taşıyan metinlerden biri olmasıdır.
Eser 1938`de ilk defa “Karnak Mabedi’nde Bir Gece” başlığı ile Balıkesir`de yayınlanmıştır. Eserin biri matbu ve üçü yazma olmak üzere dört nüshası bulunmaktadır. İlk üç nüsha Tahir Harîmî’nin kendi el yazısı ve Osmanlı Türkçesi ile kaleme alınmıştır. Bu nüshalar, asıl eseri zaman içerisinde meydana getiren müsveddeler halindedir. Nüshalardan ikisi 1933 ve 1937 tarihli iken bir nüshada ise tarih bulunmamaktadır. 
Çalışma yayına hazırlanırken üç yazma ve bir matbu nüsha karşılaştırıldı, aralarındaki ifade farkları metne yansıtılarak tek bir metin oluşturuldu ve metnin diline müdahale edilmedi.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.