Kat karşılığı inşaat yapım sözleşmesi, uygulamada çok yaygın olmasına rağmen yasal alt yapısı olmayan bir sözleşmedir. Kanunda açıkça düzenlenmeyen bu sözleşmeyle ilgili ihtilafların çözümünde, Türk Borçlar Kanunu`nun genel hükümleri, eser sözleşmesi ve taşınmaz satım vaadi sözleşmesi hükümlerinden yola çıkılarak oluşturulmuş emsal Yargıtay Kararları ve bunların değişim süreci çalışmada detaylı olarak incelenmiş, ayrıca teori ve uygulama arasında oluşan kopuklukların giderilmesi amaçlanmıştır.
Yazarın 7.baskısını yapan "KAT KARŞILIĞI İNŞAAT YAPIM SÖZLEŞMESİ" isimli kitabından ayrı olarak, sadece
Tükendi
Gelince Haber VerKat karşılığı inşaat yapım sözleşmesi, uygulamada çok yaygın olmasına rağmen yasal alt yapısı olmayan bir sözleşmedir. Kanunda açıkça düzenlenmeyen bu sözleşmeyle ilgili ihtilafların çözümünde, Türk Borçlar Kanunu`nun genel hükümleri, eser sözleşmesi ve taşınmaz satım vaadi sözleşmesi hükümlerinden yola çıkılarak oluşturulmuş emsal Yargıtay Kararları ve bunların değişim süreci çalışmada detaylı olarak incelenmiş, ayrıca teori ve uygulama arasında oluşan kopuklukların giderilmesi amaçlanmıştır.
Yazarın 7.baskısını yapan "KAT KARŞILIĞI İNŞAAT YAPIM SÖZLEŞMESİ" isimli kitabından ayrı olarak, sadece arsa sahibi ve yüklenici arasındaki ilişkileri kapsayacak şekilde bir El Kitabı hazırlanması ihtiyacı doğmuştur. El Kitabında; içtihat metinlerine, örnek olaylara yer verilmemiş, Ana Kitapta bulunan üçüncü kişilerin durumu, usul hukuku, kentsel dönüşüm konuları El Kitabına alınmamıştır. İçtihat ve konu bakımından Ana Kitaptaki arama motoruna atıf yapılmıştır. Dipnotta küçük harflerle tırnak içinde yazılı olan "kelime", Ana Kitabın arama motorunda yer almaktadır. Böylelikle, Ana Kitap kaçıncı baskıyı yaparsa yapsın, arama motorunun temsil ettiği sayfa değişmeyeceğinden, El Kitabı, Ana Kitabın bundan sonraki tüm basımları için geçerli olacaktır.
Konu Başlıkları
Kat Karşılığı İnşaat Sözleşmesinin Tanımı, Unsurları, Benzeri Sözleşmelerden Farkları ve Sözleşmeden Önce Araştırılması Gereken Konular
Sözleşmenin Şekli ve Değiştirilmesi
İmkansızlık – Mücbir Sebep – Beklenmeyen Hal – Aşırı İfa Güçlüğü ve Sözleşmenin Uyarlanması
Tarafların Borçları
Fazladan veya Daha İyi Vasıfta Yapılan İmalatın Durumu
Tarafların Borçlarını İfa Etmemesinin Sonuçları