Bu çalışma, Kemalist dönem Türkiye’sinin eğitim-kültür politikaları, arayışları ve kırsal alanda eğitim üzerine önemli tezler içermektedir. Eğitimin sınıfsal niteliğinden hareketle, kapitalist ve sosyalist eğitim sistemleri karşılaştırıldıktan sonra; Türkiye’nin eğitim serüveni Cumhuriyetin kuruluş yıllarından Köy Enstitüleri’ne kadar getirilmektedir. Özellikle, bütün bu bilgilerin bugünün Türkiye’sinde nasıl bir eğitim istenildiğine ilişkin yansımaları üzerinde durulmaktadır.
Kemalist dönem Türkiye’sinin eğitim-kültür politikalarını ve bu politikaların günümüz Türkiye’sindeki yansımalarını, eleştirel bir bakışla sınıfsal açıdan ele alarak değerlendirmektir. Aynı zamanda, bugün bazı kesimler tarafından, bilinçli yada bilinçsiz
Tükendi
Gelince Haber VerBu çalışma, Kemalist dönem Türkiye’sinin eğitim-kültür politikaları, arayışları ve kırsal alanda eğitim üzerine önemli tezler içermektedir. Eğitimin sınıfsal niteliğinden hareketle, kapitalist ve sosyalist eğitim sistemleri karşılaştırıldıktan sonra; Türkiye’nin eğitim serüveni Cumhuriyetin kuruluş yıllarından Köy Enstitüleri’ne kadar getirilmektedir. Özellikle, bütün bu bilgilerin bugünün Türkiye’sinde nasıl bir eğitim istenildiğine ilişkin yansımaları üzerinde durulmaktadır.
Kemalist dönem Türkiye’sinin eğitim-kültür politikalarını ve bu politikaların günümüz Türkiye’sindeki yansımalarını, eleştirel bir bakışla sınıfsal açıdan ele alarak değerlendirmektir. Aynı zamanda, bugün bazı kesimler tarafından, bilinçli yada bilinçsiz olarak saptırılan gerçeklere, yerli ve yersiz ileri sürülen görüşlere açıklık getirmek ve konuya ilgi duyanların bilgisine sunmaktır.