Hipparkos’tan Batlamyus’a, Copernicus’tan Tycho Brahe’ye, Kepler’den Galileo’ya, Newton’dan Halley, Herschel, Le Verrier ve daha nicesine bilim insanları zekâları, hayal güçleri, tevazuları ve özverileriyle sağlam ve güvenilir bir astronomi biliminin inşa edilmesi için çalıştılar. Her yeni keşif, belki de araştırma sınırsız ufuklar açarken bu büyük gökbilimciler, hipotezleri salt doğrular olarak kabul etmeyip teoride olduğu kadar olguların gözlemlenmesinde de kesinlik sağlayan bir bilim kurdular.
George Forbes, Kısa Astronomi Tarihi’nde antik çağlarda
Tükendi
Gelince Haber VerHipparkos’tan Batlamyus’a, Copernicus’tan Tycho Brahe’ye, Kepler’den Galileo’ya, Newton’dan Halley, Herschel, Le Verrier ve daha nicesine bilim insanları zekâları, hayal güçleri, tevazuları ve özverileriyle sağlam ve güvenilir bir astronomi biliminin inşa edilmesi için çalıştılar. Her yeni keşif, belki de araştırma sınırsız ufuklar açarken bu büyük gökbilimciler, hipotezleri salt doğrular olarak kabul etmeyip teoride olduğu kadar olguların gözlemlenmesinde de kesinlik sağlayan bir bilim kurdular.
George Forbes, Kısa Astronomi Tarihi’nde antik çağlardan itibaren astronominin gelişimine katkıda bulunmuş uygarlıkların, bilim insanlarının çalışmalarını okuyucunun dikkatine sunuyor. Newton’ın bir mektubunda “Başkalarından daha uzağı görebildiysem bu, devlerin omzuna çıktığım içindir,” dediği o “devler”in bilgi ve deneyimlerinden yararlanarak astronominin yirminci yüzyıl başına kadar olan ilerleyişini kısa ama açıklayıcı bir şekilde anlatıyor.