Menü
Hesabım
Sepetim

Kısas-ı Enbiya

Üretici Liste Fiyat
90,00
67,50
Yorum Yap
Listeye Ekle
3 Adet Stokta
Öne Çıkan Bilgiler

Çoğunlukla insanın ve evrenin yaratılışından son peygamber Hz. Muhammed’in vefatına kadar geçen dinî olayların ve peygamberlerin hayatlarının anlatıldığı eserlere kısas-ı enbiya adı verilmektedir. İslamiyet’in kabulu¨nden sonra Tu¨rk edebiyatında ilk örnekleri göru¨lmeye başlayan ve genellikle insanların ibret alması amacıyla kaleme alınan bu eserler tarih boyunca toplum tarafından çok ilgi görmu¨ş, okunmuş, dinlenmiş ve çoğaltılmıştır. 
Elinizdeki bu kitap Hz. Eyu¨p, Hz. Şuayip ve Hz. Musa kıssalarını içermektedir. Giriş, Metin ve Dizin bölu¨mlerinden meydana bu çalışmanın Giriş bölu¨mu¨nde kısas-ı enbiya tu¨ru¨ hakkında muhtasar bilgi verildi

Kısas-ı Enbiya Hakkında Bilgiler
Yayınevi : Grafiker Yayınları
Yazar : Mehmet Mustafa Karaca
Barkod : 9786257305853
Boyut : 16x23.5
Sayfa Sayısı : 260
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Yılı : 2022
Cep Boy : Hayır

Tükendi

Gelince Haber Ver

Çoğunlukla insanın ve evrenin yaratılışından son peygamber Hz. Muhammed’in vefatına kadar geçen dinî olayların ve peygamberlerin hayatlarının anlatıldığı eserlere kısas-ı enbiya adı verilmektedir. İslamiyet’in kabulünden sonra Türk edebiyatında ilk örnekleri görülmeye başlayan ve genellikle insanların ibret alması amacıyla kaleme alınan bu eserler tarih boyunca toplum tarafından çok ilgi görmüş, okunmuş, dinlenmiş ve çoğaltılmıştır. 
Elinizdeki bu kitap Hz. Eyüp, Hz. Şuayip ve Hz. Musa kıssalarını içermektedir. Giriş, Metin ve Dizin bölümlerinden meydana bu çalışmanın Giriş bölümünde kısas-ı enbiya türü hakkında muhtasar bilgi verildikten sonra eserin dil ve imla özellikleri tespit edilmiştir. Metin bölümünde eserin çeviri yazı yoluyla aktarımı yapılmış son olarak Dizin bölümünde ise eserin söz varlığı ortaya konmaya çalışılmıştır.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.