Kızıl Kahkaha, Rusya-Japonya savaşında Rusların hazin yenilgisini izleyen dönemde 1904’te yazılmıştır. Bu savaşta 300 bin kişilik Çarlık ordusu ölü, yaralı ve tutsak olarak 120 bin askerini yitirdi.
Kızıl Kahkaha, bir Rus subayının ateşli ve parçalı monologudur, insanın insanlık dışı dehşetinin üstesinden gelen ve deliliğe sığınmaya itilen bir monologdur. Kızıl Kahkaha İçin Andreyev’in ilk düşündüğü isim Savaş’tır. Savaşın dehşeti, cinneti ve
Tükendi
Gelince Haber VerKızıl Kahkaha, Rusya-Japonya savaşında Rusların hazin yenilgisini izleyen dönemde 1904’te yazılmıştır. Bu savaşta 300 bin kişilik Çarlık ordusu ölü, yaralı ve tutsak olarak 120 bin askerini yitirdi.
Kızıl Kahkaha, bir Rus subayının ateşli ve parçalı monologudur, insanın insanlık dışı dehşetinin üstesinden gelen ve deliliğe sığınmaya itilen bir monologdur. Kızıl Kahkaha İçin Andreyev’in ilk düşündüğü isim Savaş’tır. Savaşın dehşeti, cinneti ve deliliği anlatır: “Gözler bakmaktan vazgeçmişti.” Andreyev savaşın tasvirini yapmak yerine insan ruhuna bıraktığı karanlığı, yıkımı ve sonuçlarını irdeler. Kızıl Kahkaha, anlatım açıcısından önemli bir eseridir. Bu önemli eseri savaşa lanet için okurlarımıza sunuyoruz.