Hikâyeleri, Büyük Doğu, Diriliş, Hisar, Türk Edebiyatı, Yedi İklim gibi edebiyatımızın önde gelen dergilerinde yayımlanan Durali Yılmaz, daha ilk hikâyeleriyle hikâyeciliğimize farklı bir ses getirmiştir. Necip Fazıl, beklediğimiz ve muhtaç olduğumuz bir hikâyeci olarak takdim etmiş (Büyük Doğu, 8 Mayıs 1978); Ahmet Kabaklı, Nuri Pakdil ve daha birçok yazar, Durali Yılmaz’ın hikâyelerinden övgüyle söz etmiş, onu hikâyeciliğimizde farklı bir ses olarak kabul etmiştir.
Sonraki yıllarda hikâyelerinin yanı sıra romanda da kendini kabul ettiren Durali Yılmaz’ın&n
Tükendi
Gelince Haber VerHikâyeleri, Büyük Doğu, Diriliş, Hisar, Türk Edebiyatı, Yedi İklim gibi edebiyatımızın önde gelen dergilerinde yayımlanan Durali Yılmaz, daha ilk hikâyeleriyle hikâyeciliğimize farklı bir ses getirmiştir. Necip Fazıl, beklediğimiz ve muhtaç olduğumuz bir hikâyeci olarak takdim etmiş (Büyük Doğu, 8 Mayıs 1978); Ahmet Kabaklı, Nuri Pakdil ve daha birçok yazar, Durali Yılmaz’ın hikâyelerinden övgüyle söz etmiş, onu hikâyeciliğimizde farklı bir ses olarak kabul etmiştir.
Sonraki yıllarda hikâyelerinin yanı sıra romanda da kendini kabul ettiren Durali Yılmaz’ın Donuklar adlı romanı, Mısır Devlet Kitaplarınca yayımlanmış, hakkında el-Hayat gibi Arap basınının en önde gelen yayın organlarında çok geniş yazılar çıkmıştır. Bu roman Mısır’da kısa sürede iki baskı yapmıştır. Ayasofya Dile Geldi romanı da Arapçaya çevrilmiştir. Yesevi Irmakları romanı, Almaatı’da yayımlanmış ve Kazak basınında övgüyle söz edilmiş, kısa sürede üç baskı yapmıştır.
Çok değişik bir yöntemle kaleme alınmış hikâyelerden oluşan Köprüler Kurmak Sonsuza, yazarın dördüncü hikâye kitabıdır. Akıl Fikir Yayınları olarak, bu hikâyelerin, hikâyeciliğimizde yeni bir açılım sağlayacağına inanıyoruz ve bu düşüncelerle okurlarımıza sunuyoruz.