Kültürel Coğrafya; kültür, insan ve çevre arasındaki ilişkiyi inceleyen bir bilimdir. Beşeri coğrafyanın bir alt dalı olan Kültürel Coğrafya, tarihsel ve toplumsal gelişme içerisinde meydana gelen bütün maddi ve manevi değerler ile bunları ortaya çıkarma, sonraki nesillere iletmede kullanılan, insanın doğal ve toplumsal çevresine hakimiyetinin ölçüsünü göstermeyi amaçlamaktadır. Kültürü oluşturan unsurlar dil, din, beslenme alışkanlıkları, giyim, sanat, örf ve adetlerdir.
Aile ya da eğitim yolu ile aktarılan bu unsurlar, günümüzde yeni nesillere kitle iletişim araçları ve internet yolu ile daha hızlı aktarılmaya başlanmıştır. Son iki yüz yılda ulaşımda mesafelerin kısalması ve internetin yaygınlaşması ile kültürel yayılmanın
Tükendi
Gelince Haber VerKültürel Coğrafya; kültür, insan ve çevre arasındaki ilişkiyi inceleyen bir bilimdir. Beşeri coğrafyanın bir alt dalı olan Kültürel Coğrafya, tarihsel ve toplumsal gelişme içerisinde meydana gelen bütün maddi ve manevi değerler ile bunları ortaya çıkarma, sonraki nesillere iletmede kullanılan, insanın doğal ve toplumsal çevresine hakimiyetinin ölçüsünü göstermeyi amaçlamaktadır. Kültürü oluşturan unsurlar dil, din, beslenme alışkanlıkları, giyim, sanat, örf ve adetlerdir.
Aile ya da eğitim yolu ile aktarılan bu unsurlar, günümüzde yeni nesillere kitle iletişim araçları ve internet yolu ile daha hızlı aktarılmaya başlanmıştır. Son iki yüz yılda ulaşımda mesafelerin kısalması ve internetin yaygınlaşması ile kültürel yayılmanın hızı da artmıştır. Kültürel Coğrafya kitabı, kültürü meydana getiren unsurları coğrafii çerçeve içerisinde incelemekle birlikte, halk kültürü, popüler kültür, kültürel bölünme konularını da ele almaktadır.