Bu kitabın konusu, teorik çerçevesi ve kavramsal çatısı, kapitalist sömürüyle çok yakından bağlantılı ve bu zemin üzerinde çeşitlenerek daha çok Avrupa’ya doğru yaşanan kitlesel göç, göçmen, mülteci akını ve kimlik politikaları üzerinedir. İki ana kısım ve yedi bölümden oluşmaktadır. Bütün çıplaklığıyla ortada olan göç ve göçmen olgusu karşısında, devletlerin ve toplumların, yerel-bölgesel yönetimlerin ve burjuva siyasal anlayışların iki yüzlü, gerici, ırkçı, faşizan politikalarını, rollerini eleştirel ve güncel bir bakış açısıyla sunmaktadır.
Tükendi
Gelince Haber VerBu kitabın konusu, teorik çerçevesi ve kavramsal çatısı, kapitalist sömürüyle çok yakından bağlantılı ve bu zemin üzerinde çeşitlenerek daha çok Avrupa’ya doğru yaşanan kitlesel göç, göçmen, mülteci akını ve kimlik politikaları üzerinedir. İki ana kısım ve yedi bölümden oluşmaktadır. Bütün çıplaklığıyla ortada olan göç ve göçmen olgusu karşısında, devletlerin ve toplumların, yerel-bölgesel yönetimlerin ve burjuva siyasal anlayışların iki yüzlü, gerici, ırkçı, faşizan politikalarını, rollerini eleştirel ve güncel bir bakış açısıyla sunmaktadır.
Sırf hayatta kalabilmek için can pahasına yollara düşen, tahammül edilmeyecek çile ve baskılara maruz kalan, günbegün ıstırabı katlanarak artan bu insanlık dışı tablonun ana kaynağı kapitalist sömürü ve dünya emperya- list sistemidir.
Kapsamı, çeşitliliği ve içeriği açısından bu derin tablonun gerçeği ve çelişkileri, etkileri ve açmazları, değişimi ve insanlığın geleceğinde doğuracağı olası sonuçları doğru anlamak için okunmayı fazlasıyla hak eden bir çalışma olarak karşılanacağını umuyoruz.
Veli Aydın