Hayat nasıl huzurlu ve hata yapmadan yaşanabilir? Bunun cevabı Kur’ân-ı Kerim’dedir. İnsanların nasıl bir yapıya sahip olduğunu onu yaratan yüce Allah (c.c.) bildiği için, insana gerekli olan her türlü bilgiyi yüce kitabında bildirerek, faydalı olan davranışları emretmiş, zararlı olanları da yasaklamıştır. İlim sahibi olmak da İslâm’ın emridir. Kur’ân ve hadislere göre; ilim öğrenmek, öğrendikleriyle amel etmek, bildiğini öğretmek kadın-erkek herkese farz olan ibâdetlerdir.
Sevgi, saygı, merhamet, utanma gibi asil duyguların gerileyip mutsuz bireylerin çoğaldığı günümüzde, insanların gerçek mutluluğa ulaşmaları için, bütün saadet ilkelerini içeren Kur’ân-ı Kerim’i düşünerek okumaları, anlamaya çalışmaları ve anladıktan sonra da hay
Tükendi
Gelince Haber VerHayat nasıl huzurlu ve hata yapmadan yaşanabilir? Bunun cevabı Kur’ân-ı Kerim’dedir. İnsanların nasıl bir yapıya sahip olduğunu onu yaratan yüce Allah (c.c.) bildiği için, insana gerekli olan her türlü bilgiyi yüce kitabında bildirerek, faydalı olan davranışları emretmiş, zararlı olanları da yasaklamıştır. İlim sahibi olmak da İslâm’ın emridir. Kur’ân ve hadislere göre; ilim öğrenmek, öğrendikleriyle amel etmek, bildiğini öğretmek kadın-erkek herkese farz olan ibâdetlerdir.
Sevgi, saygı, merhamet, utanma gibi asil duyguların gerileyip mutsuz bireylerin çoğaldığı günümüzde, insanların gerçek mutluluğa ulaşmaları için, bütün saadet ilkelerini içeren Kur’ân-ı Kerim’i düşünerek okumaları, anlamaya çalışmaları ve anladıktan sonra da hayatlarına uygulamaları gerekir. Kur’ân-ı Kerim’i, Peygamber Efendimiz (s.a.v.)’in öğrettiği gibi yaşayan takva sahibi insanlar, dünyada selâmete ve âhirette saâdete kavuşacakları gibi, aynı zamanda kendilerine yüce Allah (c.c.)’ın hediye edebileceği herkeste bulunmayan, öğrenilerek elde edilemeyen ilhâmi bilgiye de sahip olabilirler. Tasavvufta bu bilgiye “ledün ilmi” denir.
Anne ve babanın yaşamlarındaki önceliği, çocuğa manevi birikimi, bilgiyi ve huzuru vererek, onu en iyi şekilde yetiştirmek olmalıdır. Uzmanlara göre çocuğun karakteri ve davranışları 0-6 yaş arasındaki süreçte şekillenir. Bundan sonraki yaşamında aynı izler devam edeceğinden, altı yaşa kadar eğitim ve terbiye hayâti önem taşır. Anne ve baba çocuğunu, Allah (c.c.)’ın istediği gibi yetiştirmek istiyorsa, daha çocuk doğmadan, kendisine rehberlik edecek kitap ve kaynaklardan faydalanmalı, çocuğun her yaşı için ayrı ayrı planlar yapmalıdır. Okuyan, üreten, mutlu ve sağlam nesiller yetiştirebilmek için, dini eğitimin nasıl verileceğini ve bu eğitime ne zaman başlanılacağını bilmek gerekir. Bu kitabın zengin içeriği, tüm bu konular ve daha fazlasıyla size ışık tutacaktır.
Kur’an ve Tasavvufun ilme verdiği önemi anlatan bu bilimsel eser; aynı zamanda, iki dünya saadeti için kuvvetli imanı diri tutan ve bilgili huzurlu nesillerin nasıl yetiştirildiğini öğreten, tekrar tekrar okunması gereken bir başucu kitabıdır.