“Uzun yıllar gazetecilik yaparak MHP`nin iç yüzünü ve Devlet Bahçeli`nin liderliğini yakından gözlemleyen Nevin Bilgin, şimdi bu derinlemesine gözlemlerini "Küreselleşme ve Milliyetçilik: Devlet Bahçeli MHP`si (1997-2023)" adlı kitabında bir araya getiriyor. Gazetecilik kariyerinde elde ettiği geniş bilgi birikimi ve saha deneyimini, üniversitedeki akademik çalışmalarıyla birleştirerek bu eseri ortaya koydu. Kitap, MHP`nin siyasi yolculuğunu ve küreselleşme ile milliyetçilik arasındaki karmaşık ilişkileri titizlikle ele alıyor. Hem muhabirlikten, hem de akademinin izlerini taşıyan eser, her sayfasında bunu hissettiriyor. B
Tükendi
Gelince Haber Ver“Uzun yıllar gazetecilik yaparak MHP`nin iç yüzünü ve Devlet Bahçeli`nin liderliğini yakından gözlemleyen Nevin Bilgin, şimdi bu derinlemesine gözlemlerini "Küreselleşme ve Milliyetçilik: Devlet Bahçeli MHP`si (1997-2023)" adlı kitabında bir araya getiriyor. Gazetecilik kariyerinde elde ettiği geniş bilgi birikimi ve saha deneyimini, üniversitedeki akademik çalışmalarıyla birleştirerek bu eseri ortaya koydu. Kitap, MHP`nin siyasi yolculuğunu ve küreselleşme ile milliyetçilik arasındaki karmaşık ilişkileri titizlikle ele alıyor. Hem muhabirlikten, hem de akademinin izlerini taşıyan eser, her sayfasında bunu hissettiriyor. Bilgilendirici ve zevkle okuma olanağı sunan çalışma, MHP`nin tarihine dair önemli bir bilgi kaynağı aynı zamanda. Bu kitap, sadece politik bir analiz değil, aynı zamanda bir alanın hem saha hem de akademik açıdan ele alınışının örnek bir yansımasıdır…”
Gazeteci-Yazar Saygı Öztürk
“Marks, Komünist Manifesto’daki meşhur cümlesi ile “Katı olan her şey buharlaşıyor” diyor ve Avrupa’da dolaşan bir Hayalet’ten bahsediyordu. 19. Yüzyıl ideolojiler çağı olarak yaşandı. Bu dönemde ‘farklı bir dünya arayışı’ kimi zaman insanlığı yeni yaşam denemelerine kimi zaman da savaşlara ve katliamlara sürükledi. Günümüzde ise Hayalet’in bile önce sulandırıldığı sonra da buharlaştırıldığı bir zaman diliminden geçiyoruz. İdeolojiler bir yandan birbirlerine yaklaşırken diğer yandan insanlık yoğun bir entelektüel deformasyon ile karşı karşıya kalıyor. Pragmatizm, katı ideolojik duruşları jölemsi, akışkan bir kıvama getirdi. Uzun yıllar gazetecilik yapan ve bu işin duayenleri arasında sayılabilecek olan öğrencim Nevin Bilgin bu kitabında jölemsi, akışkan bir ideoloji örneği olarak milliyetçilik ve Devlet Bahçeli dönemini inanılmaz bir titizlikle ele alıyor. Ulusal-küresel ikileminde aslında yan yana gelmeyecek gibi duran bu iki yaklaşımın nasıl birbirine karıştırıldığı, pragmatist politikalar ve gündelik siyasi rantlar uğruna bir partinin milliyetçilik ve ulusalcılık üzerinden yükselen ideolojisinin küresel gündemler etrafında nasıl eridiğini gözler önüne seriyor. İdeolojik sağlam duruşa inanan ve insanlığın ‘iyi yaşam arayışının’ ancak sağlam ideolojiler ile gerçekleştirilebileceğine inanan birisi olarak günümüzde neredeyse sona ulaşan iyi yaşam arayışına bağlı gelecek umudumuzu yeniden canlandırabilmek için Nevin Bilgin’in bu çalışmasına ve bu çalışmaya benzer birçok yeni çalışmaya ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum. Çalışmayı geleceği kurmak için umudu olan ve bunun için de pragmatizm belasından kurtulmak gerektiğine inanan herkese içtenlikle öneriyorum…”
Prof. Dr. Ahmet Alpay Dikmen