Kuş Gözü farklı kentlerden gelip aynı okulda buluşan iki fedakâr insanın yaşamları boyunca birlikte oluşturdukları öykünün kitabıdır. Nida ile Binnur 1960 yılının Eylül ayında okulun öğretmenler odasında karşılaştılar. Daha karşılaşır karşılaşmaz her ikisinde de dışardan görülen o insanı saran bir samimiyet havası bir ömür sürecek olan dostluklarının da başlangıcı oldu. Sonra annelerini tanıştırdılar.
Anneleri 93 Harbi’nin göçünü, zorlu koşullarını, Birinci Dünya Savaşı’nın güzel yurdumuzda yarattığı işgalci güçlerin paylaşımcı küstahlıklarına, mütareke yıllarının dehşet verici acılarına, ıstıraplarına
Tükendi
Gelince Haber VerKuş Gözü farklı kentlerden gelip aynı okulda buluşan iki fedakâr insanın yaşamları boyunca birlikte oluşturdukları öykünün kitabıdır. Nida ile Binnur 1960 yılının Eylül ayında okulun öğretmenler odasında karşılaştılar. Daha karşılaşır karşılaşmaz her ikisinde de dışardan görülen o insanı saran bir samimiyet havası bir ömür sürecek olan dostluklarının da başlangıcı oldu. Sonra annelerini tanıştırdılar.
Anneleri 93 Harbi’nin göçünü, zorlu koşullarını, Birinci Dünya Savaşı’nın güzel yurdumuzda yarattığı işgalci güçlerin paylaşımcı küstahlıklarına, mütareke yıllarının dehşet verici acılarına, ıstıraplarına dayanmış, Mustafa Kemal Paşa’nın önderliğinde Kurtuluş Savaşımızın o mücadeleci ruhuyla var gücüyle karşı koymuş, istiklaline kavuşmanın onurlu gurunu yaşamıştı. Zühre ve Enise Hanım, laik Cumhuriyet’in aydınlığında özgürlüğüne kavuşmuş olan iki gazi kadındı.
Nida ve Binnur Hanım bu iki fedakâr ve güçlü kadının Atatürkçü, laik cumhuriyetçi öğretmen kızlarıydı. Onlar fedakârlığı da güçlü olmayı da yaşamda dik durmayı da annelerinden öğrendiler.
Kuş Gözü, onların yaşamlarını acısıyla, tatlısıyla her haliyle kabullendikleri, yüreklerine yerleştirdikleri bir ömrün ölümsüz dostluğunun öyküsüdür.