Lunapark, tu¨m u¨lkenin bir “olay yeri”ne do¨nu¨s¸tu¨gˆu¨ zamanlarda, burnunu politikaya sokmadan cinayetleri c¸o¨zmeye c¸alıs¸an Gereon Rath’ın altıncı vakası.
Nazilerin iktidarlarını pekis¸tirmeye bas¸ladıgˆı 1934 Mayısı’nda, sokak aralarında bulunan SA cesetleri zaten sis bulutlarıyla kaplı Berlin’i iyice karanlık bir atmosfere sokuyor. Bu cinayetleri bir komu¨nist avına do¨nu¨s¸tu¨rmesi is¸ten bile olmayan Nazilerin kars¸ısında, Komiser Gereon Rath gizliden gizliye kendi sorus¸turmasını yu¨ru¨tu¨yor. Komu¨nist gruplardan Berlin yeraltı du¨nyasına uzanan bu sorus¸turma, u¨lkedeki karanlıgˆın ne kadar kesif oldugˆunu bir kez daha kanıtlıyor.
Polisiye edebiyat ile politikayı bir araya getirm
Tükendi
Gelince Haber VerLunapark, tüm ülkenin bir “olay yeri”ne dönüştüğü zamanlarda, burnunu politikaya sokmadan cinayetleri çözmeye çalışan Gereon Rath’ın altıncı vakası.
Nazilerin iktidarlarını pekiştirmeye başladığı 1934 Mayısı’nda, sokak aralarında bulunan SA cesetleri zaten sis bulutlarıyla kaplı Berlin’i iyice karanlık bir atmosfere sokuyor. Bu cinayetleri bir komünist avına dönüştürmesi işten bile olmayan Nazilerin karşısında, Komiser Gereon Rath gizliden gizliye kendi soruşturmasını yürütüyor. Komünist gruplardan Berlin yeraltı dünyasına uzanan bu soruşturma, ülkedeki karanlığın ne kadar kesif olduğunu bir kez daha kanıtlıyor.
Polisiye edebiyat ile politikayı bir araya getirmekteki maharetiyle tanınan Volker Kutscher, Nazi Almanyası’nın tekinsizliğini ve hırçınlığını ustaca anlatıyor.
“Almanya’nın karanlık yıllarını bu analitik yoğunlukla ve bu kadar uzun soluklu aydınlatan başka bir yazar yok.”
Kölner Stadt-Anzeiger
“Komiser Gereon Rath ve güçlenmekte olan Nazi devletinin ahlâkî tuzakları: Kimsenin haysiyetini koruması mümkün değil, hele masumiyetini - asla!”
Deutschlandfunk