Prof. Dr. Talat Tevrüz 1944`te Sivas`ın Divriği kazasında doğdu. İlköğrenimini Divriği`de, orta öğrenimini İstanbul`da gerçekleştirdi ve 1963`te İstanbul Erkek Lisesi`nden mezun oldu. 1963`te İ.T.Ü Elektrik Fakültesi`ne 1964`te aynı Üniversitenin Makina Fakültesi`ne girdi ve 1971`de bu Fakülte`den Makina Yüksek Mühendisi olarak mezun oldu. Mesleki olarak icra edilen askerlik hizmetinden sonra, 27 ay süre ile Sümerbank Defterdar Yünlü Sanayi Müessesesi İstanbul`da Makina Bakım Şefliği ve Planlama Mühendisliği görevlerinde bulundu.
1976`da İ.T.Ü Maçka Mimarlık Mühendislik Fakültesi Makina Bölümü Makina Elemanları ve Konstrüksiyon Kürsüsü`ne asistan olarak atandı. Makina Bölümü`nün İ.T.Ü Makina Fakültesi ile birleşmesinden sonra bu Fa
Tükendi
Gelince Haber VerProf. Dr. Talat Tevrüz 1944`te Sivas`ın Divriği kazasında doğdu. İlköğrenimini Divriği`de, orta öğrenimini İstanbul`da gerçekleştirdi ve 1963`te İstanbul Erkek Lisesi`nden mezun oldu. 1963`te İ.T.Ü Elektrik Fakültesi`ne 1964`te aynı Üniversitenin Makina Fakültesi`ne girdi ve 1971`de bu Fakülte`den Makina Yüksek Mühendisi olarak mezun oldu. Mesleki olarak icra edilen askerlik hizmetinden sonra, 27 ay süre ile Sümerbank Defterdar Yünlü Sanayi Müessesesi İstanbul`da Makina Bakım Şefliği ve Planlama Mühendisliği görevlerinde bulundu.
1976`da İ.T.Ü Maçka Mimarlık Mühendislik Fakültesi Makina Bölümü Makina Elemanları ve Konstrüksiyon Kürsüsü`ne asistan olarak atandı. Makina Bölümü`nün İ.T.Ü Makina Fakültesi ile birleşmesinden sonra bu Fakülte`de 1986`da Dr. 1987`de Yrd. Doç. 1991`de Doçent, 1999`da Profesör ünvanlarını aldı. 2004-2005 Öğretim yıllarında sekiz ay süre ile ABD lowa State University of Science and Technology`de Prof. Dr. Syham Bahadur ile birlikte poliüretan tribolojisi konusunda ortak araştırma yaptı. Halen, İ.T.Ü Makina Fakültesi`nde Öğretim Üyesi olarak görev yapmakta olan Prof. Dr. Talat Tevrüz İTÜ ve Tübitak`tan çok sayıda "Uluslararası Bilimsel Yayınları Teşvik Ödülü" sahibidir.
Yayınlanan Diğer Eserleri:
Makina Elemanları ve Konstrüksiyon Örnekleri
Cilt 2-Triboloji, Kaymalı Yataklar, Rulmanlı (Yuvarlanmalı) Yataklar, Kaplinler, Kavramalar ve Frenler
Cilt 3- Güç ve Hareket İletme Mekanizmaları Dişli Çarklar Mekanizmaları, Kayış-Kasnak Mekanizmaları, Zincir Mekanizmaları