Çalışmamız toplam üç bölümden oluşmaktadır. Çalışmamızda ABAD ve Yargıtay kararlarının yanısıra ABD mahkeme kararlarına da yer verilmiştir.
Çalışmamızın ilk bölümünde markanın tanımı-unsurları-türleri-işlevleri-marka hakkının hukuki niteliği- üzerinde durulacaktır.
Çalışmamızın ikinci bölümünde marka hakkının ülkeselliği tüm detaylarıyla incelenecektir. Bu bağlamda marka hakkının kazanılması ve korunması bakımından ülkesellik ilkesi, ülkesel tescil ve ülkesel tükenme ilkeleri, ülkesellik ilkesini temel alan uluslarara
Tükendi
Gelince Haber VerÇalışmamız toplam üç bölümden oluşmaktadır. Çalışmamızda ABAD ve Yargıtay kararlarının yanısıra ABD mahkeme kararlarına da yer verilmiştir.
Çalışmamızın ilk bölümünde markanın tanımı-unsurları-türleri-işlevleri-marka hakkının hukuki niteliği- üzerinde durulacaktır.
Çalışmamızın ikinci bölümünde marka hakkının ülkeselliği tüm detaylarıyla incelenecektir. Bu bağlamda marka hakkının kazanılması ve korunması bakımından ülkesellik ilkesi, ülkesel tescil ve ülkesel tükenme ilkeleri, ülkesellik ilkesini temel alan uluslararası sözleşmeler bakımından yapılan düzenlemeler üzerinde durulacaktır.
Çalışmamızın üçüncü ve son bölümünde ise marka hakkının ülkeselliği ilkesinin istisnaları detaylı bir şekilde irdelenecektir. Paris Sözleşmesi anlamında tanınmış markalara sağlanan koruma, rüçhan hakları, telle quelle ilkesi, yabancı marka sahibinin ticari vekili karşısında korunması, kötüniyetli tescile karşı korunma bu bölümün inceleme konularını oluşturmaktadır.