Çalışma, çağdaş toplumun "gözde sözleşmelerinden biri" olarak nitelendirilen lisans sözleşmelerinin bir türü olan marka lisansı sözleşmelerinin konu olarak seçilmesi var olan bu değişime ayak uydurabilmeye çalışan hukuk yazınına bir katkıda bulunabilme amacı ve aynı zamanda gelişime kayıtsız kalmama isteğinden kaynaklanmaktadır.
Gözden geçirmeler aslına sadık kalmak koşuluyla mevzuatta gerçekleşen önemli bazı değişiklikleri belirtmek ve anlamlı olduğuna inanılan bazı düzeltmeleri yapmakla sınırlı kalmış. Bu bağlamda okuyucuya kolaylık olacağı düşüncesiyle yeni (6098 Sayılı) Türk Borçlar Kanunu`nun ilgili maddelerini esk
Tükendi
Gelince Haber VerÇalışma, çağdaş toplumun "gözde sözleşmelerinden biri" olarak nitelendirilen lisans sözleşmelerinin bir türü olan marka lisansı sözleşmelerinin konu olarak seçilmesi var olan bu değişime ayak uydurabilmeye çalışan hukuk yazınına bir katkıda bulunabilme amacı ve aynı zamanda gelişime kayıtsız kalmama isteğinden kaynaklanmaktadır.
Gözden geçirmeler aslına sadık kalmak koşuluyla mevzuatta gerçekleşen önemli bazı değişiklikleri belirtmek ve anlamlı olduğuna inanılan bazı düzeltmeleri yapmakla sınırlı kalmış. Bu bağlamda okuyucuya kolaylık olacağı düşüncesiyle yeni (6098 Sayılı) Türk Borçlar Kanunu`nun ilgili maddelerini eskisiyle birlikte verme yolu benimsenmiştir. Ayrıca konuyla doğrudan ilgili bazı yeni yayınlar ve bazı yayınlarda da yeni basılar kitaba işlenmiştir.
Yazar, bu arada çıkan Anayasa Mahkemesi`nin markanın kullanılmamasının bir hükümsüzlük sebebi olmayıp iptal sebebi olması gerektiğine dayanan kararını da öneminden dolayı kitabın ekine koymayı tercih etmiştir. Yine Markaların Korunması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname metni de kolaylık olur düşüncesiyle kitabın sonuna eklenmiştir.