“İstiklâl ve istikbâl mücadelemizin en çetin günlerinde Mehmet Âkif Ersoy tarafından kaleme alınan İstiklal Marşı, 12 Mart 1921 tarihinde Milli Marş olarak kabul edilmiştir. Büyük zorluklarla kazanılmış bağımsızlık mücadelesinin abidevi ifadesi olan Milli Marşımız, ülke sathında bütün milleti şamil olarak milli benlik ve kimlik haline dönüşmüştür.
Özgürlük, bağımsızlık ve Millî Mücadelenin en önemli belgelerinden biri olan İstiklâl Marşı’nın Milli Marş olarak kabul edilişinin 100. yıldönümü olması münasebetiyle, 4/5/2007 tarihli ve 5649 sayılı Kanuna 24/12/2020 tarihli ve 726
Tükendi
Gelince Haber Ver“İstiklâl ve istikbâl mücadelemizin en çetin günlerinde Mehmet Âkif Ersoy tarafından kaleme alınan İstiklal Marşı, 12 Mart 1921 tarihinde Milli Marş olarak kabul edilmiştir. Büyük zorluklarla kazanılmış bağımsızlık mücadelesinin abidevi ifadesi olan Milli Marşımız, ülke sathında bütün milleti şamil olarak milli benlik ve kimlik haline dönüşmüştür.
Özgürlük, bağımsızlık ve Millî Mücadelenin en önemli belgelerinden biri olan İstiklâl Marşı’nın Milli Marş olarak kabul edilişinin 100. yıldönümü olması münasebetiyle, 4/5/2007 tarihli ve 5649 sayılı Kanuna 24/12/2020 tarihli ve 7261 sayılı Kanunla eklenen geçici 1 inci madde uyarınca, 2021 yılı İstiklal Marşı Yılı olarak kabul edilmiştir.” Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan yukarıdaki genelge ile 2021 yılı boyunca Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşı anılacak ve bu aziz hatıra yeni nesillere gurur abidesi olarak nakşedilecektir.
Bu doğrultuda şanlı mirasımız İstiklal Marşı ve büyük şairi Mehmet Akif Ersoy’u anmak, aziz hatıralarını yüceltmek ve bu şan ile övünmek adına bu eseri kaleme alma fikrini ortaya attık. Bu eser Akif’i ve İstiklal Marşını daha iyi anlamak ve kadim Türk milletinin milli mücadele ruhunu özümsemek adına ufkun ötesini görmeyi, mananın ardını idrak etmeyi amaçlamaktadır.