Gökçelik Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Aras, perakende sektörünün gelişimini ve ihtiyaçlarını anlattığı “Perakende Düşünceler”, NİLSİAD ve NOSAB macerasını kaleme aldığı “Hayalden Gerçeğe: NOSAB” ile ‘Barışa Mektuplar’ isimli kitaplarının ardından 20 yıldır çeşitli mecralarda yazdığı köşe yazılarını 3 cilt halinde kitaplaştırdı.
Sanayici kimliğinin yanı sıra resim yapan, bağlama çalan Yalçın Aras’ın en büyük tutkusu ise yazmak. 17 Haziran 2003’te başlayan köşe yazarlığı macerasına önemli bir ara olmaksızın 20 yılı aşkın süredir istikrarlı bir şe
Tükendi
Gelince Haber VerGökçelik Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Aras, perakende sektörünün gelişimini ve ihtiyaçlarını anlattığı “Perakende Düşünceler”, NİLSİAD ve NOSAB macerasını kaleme aldığı “Hayalden Gerçeğe: NOSAB” ile ‘Barışa Mektuplar’ isimli kitaplarının ardından 20 yıldır çeşitli mecralarda yazdığı köşe yazılarını 3 cilt halinde kitaplaştırdı.
Sanayici kimliğinin yanı sıra resim yapan, bağlama çalan Yalçın Aras’ın en büyük tutkusu ise yazmak. 17 Haziran 2003’te başlayan köşe yazarlığı macerasına önemli bir ara olmaksızın 20 yılı aşkın süredir istikrarlı bir şekilde Ekohaber Gazetesi, bursa.com ve retailturkiye.com’da devam ederek 1000’i aşkın köşe yazısı kaleme alan Yalçın Aras, tüm bu yazı arşivini bir araya getirdi. Yarınlara tarihi bir belge, Bursalı bir sanayicinin, ihracatçının ve girişimcinin kaleminden derli toplu bir toplumsal günlük bırakmak amacıyla yazılarını iki cilt halinde “Meraklı Yazılar” başlığı altında toplayan Aras, seyahat gözlemlerine odaklanan yazılarını ise “Şehir Anlatıları” başlığıyla ayrı bir kitap halinde okuyucularıyla buluşturdu.
Aras’ın ülkesinin iyiliğini isteyen bir vatansever olarak, içindeki meraklı çocuğun peşine takılıp dünya okumalarını okurlarıyla paylaştığı kitaplar, bir sanayicinin 21. yüzyılın ilk yıllarını kapsayan sıralı veya rastgele seçilerek okunabilecek yazılarını içeriyor. Aras’ın düşüncelerinin kronolojik olarak sıralanmasından oluşan bir albüm niteliğinde olan kitaplarda, yazarın içinde yaşadığı şehre, ülkeye, doğaya ve insana duyduğu derin sevgi, Cumhuriyet ve demokrasiye aşk, Türkçe’ye sevda, kendi kendine öğrenme dürtüsü, çocuksu merak, gelecek nesillere karşı hissettiği sorumluluk duygusu, bilime, sanata ve spora insanın en olgun, yüce yönlerini gösterdiği birer varoluş alanı olarak bakışı yazılarında belirleyici oldu