“… Gerek Şafak Türküsü’nde olsun, gerek Müebbet Türküsü’nde olsun Nevzat Çelik, bilinmez hangi mucizeyle, Ahmet Arifler gibi, prangalara vurulmuş özgürlük aşkının türküsünü, Nâzım Usta’nın, diline, yetkisine, yeteneğine, sevdalı bulutlarına, bir burgu gibi içe işleyen sıcak, tatlı lirizmine yaraşır bir düzeye ulaşmış.”
Vedat Günyol, 1987
Nevzat Çelik’in ilk kitabı Şafak Türküsü’ydü. 19 yaşında gencecik bir adamın yaşama direncini, umudunu, adım adım ölüme giderken dimdik ayakta kalışını yüreğimiz titreyerek okuduk. 12 Eylül`ü
Tükendi
Gelince Haber Ver“… Gerek Şafak Türküsü’nde olsun, gerek Müebbet Türküsü’nde olsun Nevzat Çelik, bilinmez hangi mucizeyle, Ahmet Arifler gibi, prangalara vurulmuş özgürlük aşkının türküsünü, Nâzım Usta’nın, diline, yetkisine, yeteneğine, sevdalı bulutlarına, bir burgu gibi içe işleyen sıcak, tatlı lirizmine yaraşır bir düzeye ulaşmış.”
Vedat Günyol, 1987
Nevzat Çelik’in ilk kitabı Şafak Türküsü’ydü. 19 yaşında gencecik bir adamın yaşama direncini, umudunu, adım adım ölüme giderken dimdik ayakta kalışını yüreğimiz titreyerek okuduk. 12 Eylül`ün baskı koşullarına şiir yoluyla yapılan ilk itirazdı. Nevzat Çelik, Müebbet Türküsü’yle itirazını çoğaltarak sürdürüyor.
Uzun yıllar çok satanlar listesinde kalan bu iki kitap olmasaydı içeride yaşananları belki de çok uzun süre öğrenemeyecektik.