Muhasebe eğitimi finansal muhasebe, maliyet ve yönetim muhasebesi ile denetim alanlarında gruplandırarak yürütülmektedir. “Muhasebede Değerleme” dersi finansal muhasebe derslerinin ikinci halkası olup değerleme ve dönem sonu (muhasebede envanter) işlemlerinin konularını ana hatlarıyla ele almaktadır. Bu kitabın yazılış amacı muhasebe
konusunda eğitim gören öğrencilere ve diğer uygulamacılara “Muhasebede Değerleme” işlemleri ile ilgili gerekli temel bilgileri sunmaktır.
Toplam sekiz bölümden oluşan “Muhasebede Değerleme” kitabımızın ilk bölümünde “Muhasebede Envanter İşlemleri&rdqu
Tükendi
Gelince Haber VerMuhasebe eğitimi finansal muhasebe, maliyet ve yönetim muhasebesi ile denetim alanlarında gruplandırarak yürütülmektedir. “Muhasebede Değerleme” dersi finansal muhasebe derslerinin ikinci halkası olup değerleme ve dönem sonu (muhasebede envanter) işlemlerinin konularını ana hatlarıyla ele almaktadır. Bu kitabın yazılış amacı muhasebe
konusunda eğitim gören öğrencilere ve diğer uygulamacılara “Muhasebede Değerleme” işlemleri ile ilgili gerekli temel bilgileri sunmaktır.
Toplam sekiz bölümden oluşan “Muhasebede Değerleme” kitabımızın ilk bölümünde “Muhasebede Envanter İşlemleri”, ikinci bölümünde “Hazır Değerler”, üçüncü bölümünde “Menkul Kıymetler”, dördüncü bölümünde “Alacaklar”, beşinci bölümünde “Stoklar”, altıncı bölümünde “Maddi Duran Varlıklar”, yedinci bölümünde “Maddi Olmayan Duran Varlıklar”
ve sekizinci bölümünde ise “Borçlar” konusu ele alınmaktadır.
Fakültemizin akademik kadrosu içerisinde nesilden nesile aktarılan ve yarım yüzyılı aşan muhasebe eğitimi deneyimleri sonucunda oluşturulan bu kitap, “muhasebede değerleme” konularında hem bir kaynak kitap olmayı hem de kolay öğrenimi amaçlamaktadır.