Nübüvvet silsilesinin son halkası Hz. Muhammed (sas) ile tamamlanmıştır. Allah Resulü`nün (sas) mirasına sahip çıkan âlimler; İslâm`ı farklı dil, renk ve kültürlere sahip toplumlara anlatma gayretinde olmuştur. İlmî, fikrî, siyasî, askerî vb. alanlarda İslâm dinine farklı açılardan hizmet eden bu şahsiyetler, büyük ve kutlu mirasın günümüze ulaşmasında ve İslâm medeniyetinin oluşmasında büyük rol oynamışlardır. Her birinin hayatı farklı bir örneklik teşkil eden, yaşadıkları asrın öncüleri ve Peygamber vârisleri olan bu şahsiyetlerin sayısı binleri aşmaktadır. Heps
Tükendi
Gelince Haber VerNübüvvet silsilesinin son halkası Hz. Muhammed (sas) ile tamamlanmıştır. Allah Resulü`nün (sas) mirasına sahip çıkan âlimler; İslâm`ı farklı dil, renk ve kültürlere sahip toplumlara anlatma gayretinde olmuştur. İlmî, fikrî, siyasî, askerî vb. alanlarda İslâm dinine farklı açılardan hizmet eden bu şahsiyetler, büyük ve kutlu mirasın günümüze ulaşmasında ve İslâm medeniyetinin oluşmasında büyük rol oynamışlardır. Her birinin hayatı farklı bir örneklik teşkil eden, yaşadıkları asrın öncüleri ve Peygamber vârisleri olan bu şahsiyetlerin sayısı binleri aşmaktadır. Hepsini ayrı ayrı tanıtmak mümkün olmadığından bu şahsiyetlerin okuyucu ile buluşmasının bir başlangıcı olması niyetiyle aralarından seçilen 100 öncüyü anlatan Nebevi Vârisler Projesi hayata geçirilmiştir.
Nebevî Vâris olarak seçilen isimlerden biri de Hatîb el-Bağdâdi`dir. Ehl-i sünnet çizgisinde bir tedrisatla kendisini yetiştiren bu değerli âlim; verdiği derslerle, aktardığı rivayetlerle ve -hadis ve fıkıh başta olmak üzere- birçok ilim alanında ortaya koyduğu orijinal yorumlarla sonraki nesillere ufuk açıcı bir miras bırakmıştır. O, ilim ile ahlâkı birbirinden hiçbir zaman ayırmamış ve ilmin âdâbı üzerinde hassasiyetle durmuştur. Hoca ile öğrenci arasındaki ilişkinin sadece bir bilgi alışverişi olmadığını ve ilmî faaliyetin, bilginin ahlâk ile birlikte aktarılacağı bir süreç olması gerektiğini bizzat uygulayarak göstermiştir.