*Deyr Yasin’in o meş’um gu¨nu¨nde 9 Nisan’da yola çıktık. Ramallah’ta kalanların çoğu Nablus’a gitmek istiyordu. Bu yu¨zden yollar yine geçen seneki gibi mahşer yerine dönmeye başlamıştı.Kimileri buldukları kamyona tıka basa doluşmuş, kimileri hayvanlarına eşyalarını yu¨klemiş, kimileri de yatağını yorganını sırtına vurup yollara du¨şmu¨ştu¨.
Biz de hayvanımız öldu¨ğu¨ için eşyalarımızı sırtımıza alıp bir kafilenin arkasına takıldık. Herkes ne tarafa doğru gidiyorsa biz de onların arkasından gidiyorduk.*
15 Mayıs 1948’den sonra siyonistlerce gerçekleştirilen katliam, baskı ve su¨rgu¨nler sonucunda 750 bin Filistinli evinden, köyu¨nden, toprağından uzaklaştırılmış, kendi u¨lkesinde veya başka u¨lkelerde mu¨lteci durumuna du¨şm
Tükendi
Gelince Haber Ver“Deyr Yasin’in o meş’um gününde 9 Nisan’da yola çıktık. Ramallah’ta kalanların çoğu Nablus’a gitmek istiyordu. Bu yüzden yollar yine geçen seneki gibi mahşer yerine dönmeye başlamıştı.Kimileri buldukları kamyona tıka basa doluşmuş, kimileri hayvanlarına eşyalarını yüklemiş, kimileri de yatağını yorganını sırtına vurup yollara düşmüştü.
Biz de hayvanımız öldüğü için eşyalarımızı sırtımıza alıp bir kafilenin arkasına takıldık. Herkes ne tarafa doğru gidiyorsa biz de onların arkasından gidiyorduk.”
15 Mayıs 1948’den sonra siyonistlerce gerçekleştirilen katliam, baskı ve sürgünler sonucunda 750 bin Filistinli evinden, köyünden, toprağından uzaklaştırılmış, kendi ülkesinde veya başka ülkelerde mülteci durumuna düşmüştü.
Filistinliler bu güne büyük felaket anlamında “Nekbe” demişlerdi.
Elinizdeki kitap, gerçek olaylara dayanan büyük felaket “Nekbe”nin belge roman niteliğinde anlatımıdır.