Öğretmen yetiştiren eğitim fakülteleri ve pedagojik formasyon kurs programlarında, “öğretmenlik meslek bilgisi” dersleri içinde yer alan “Öğretimin İlke ve Yöntemleri“ adlı bu eser; altı ana ve birçok alt bölümden oluşmuştur.
Etkili ve verimli, öğrenme ve öğretme faaliyetlerinin başarılı olabilmesi için derse, konuya, alana, öğrenciye vb. uygun yöntemlerin, tekniklerin, yaklaşımların, programların ve planların saptanıp uygulanması gerekir. Bu eserde, kalıcı öğrenmeyi en kısa zamanda ve en nitelikli bir şekilde gerçekleştirmek için gerekli olan en uygun yöntem ve teknikler, belli bir düzen içinde, ha
Tükendi
Gelince Haber VerÖğretmen yetiştiren eğitim fakülteleri ve pedagojik formasyon kurs programlarında, “öğretmenlik meslek bilgisi” dersleri içinde yer alan “Öğretimin İlke ve Yöntemleri“ adlı bu eser; altı ana ve birçok alt bölümden oluşmuştur.
Etkili ve verimli, öğrenme ve öğretme faaliyetlerinin başarılı olabilmesi için derse, konuya, alana, öğrenciye vb. uygun yöntemlerin, tekniklerin, yaklaşımların, programların ve planların saptanıp uygulanması gerekir. Bu eserde, kalıcı öğrenmeyi en kısa zamanda ve en nitelikli bir şekilde gerçekleştirmek için gerekli olan en uygun yöntem ve teknikler, belli bir düzen içinde, hazır reçeteye kaçmadan verilmeye çalışılmıştır. Öğretmen ve öğrenciler, ders ve konunun gereklerine uygun olarak ve koşulların uygun olduğu yöntemleri kendi beceri ve deneyimlerine göre seçeceklerdir. Bu çalışmada, her yöntem ve tekniğin olumlu ve sınırlılıkları üzerinde de durulmuştur. Ayrıca alana ilişkin farklılaştırma, ters yüz gibi yaklaşımlara da yer verilmiştir. Verimli ders çalışma ve ödev hazırlamada gerekli ipuçları üzerinde de durulmuştur.
Bu eserin, öğretmenler için rehber, öğrenciler için yararlı bir kaynak olabileceği umulmaktadır.