Okul kütüphaneleri eğitim kurumlarının vazgeçilmez unsurları arasında yer almaktadır. Öğrencilere bilgi kaynağı sağlamanın yanı sıra okuma alışkanlığı ve kültürü kazandırma konusunda en başta gelen kurumlar arasındadır. Eğitim ailede başlamakta ve sonrasında ilkokul sıralarında devam etmektedir. Eleştirel okuma, okuma kültürü ve alışkanlığı gibi beceriler; aile, okul yönetimi, öğretmen ve okul kütüphanecilerinin iş birliği ile gerçekleştirilebilir. Bu becerilerin küçük yaştan itibaren öğrencilere kazandırılması ile birlikte araştıran, okuyan, düşünen, eleştirel düşünen ve el
Tükendi
Gelince Haber VerOkul kütüphaneleri eğitim kurumlarının vazgeçilmez unsurları arasında yer almaktadır. Öğrencilere bilgi kaynağı sağlamanın yanı sıra okuma alışkanlığı ve kültürü kazandırma konusunda en başta gelen kurumlar arasındadır. Eğitim ailede başlamakta ve sonrasında ilkokul sıralarında devam etmektedir. Eleştirel okuma, okuma kültürü ve alışkanlığı gibi beceriler; aile, okul yönetimi, öğretmen ve okul kütüphanecilerinin iş birliği ile gerçekleştirilebilir. Bu becerilerin küçük yaştan itibaren öğrencilere kazandırılması ile birlikte araştıran, okuyan, düşünen, eleştirel düşünen ve eleştirel okuryazar bir toplum oluşturulabilir.
Bu becerilere olumlu yönde etki sağlayacak olan okul kütüphaneleri ve kütüphanecilerinin katkısı azımsanmayacak kadar önemlidir. Öğrencilere kitap sevgisi ve okuma kültürü edindirecek olan okul kütüphanelerinin ülkemizdeki durumu henüz istenilen düzeye ulaşamamıştır. Bu çalışmada köy okullarında bulunan kütüphaneler ve okuma alışkanlığına etkileri değerlendirilmiştir.