SEÇME HİKAYELERLE ÂDABLAR, DİNİ ve MİLLİ BAYRAMLAR, KANDİLLER, BELİRLİ GÜN ve HAFTALAR, DEĞERLER EĞİTİMİ
71 FARKLI ETKİNLİK
Sanat, çocukların zihinsel ve sosyal gelişimlerini destekleyici olarak değerlendirildiğinde; el-göz koordinasyonunu ve küçük kas motor becerilerin, ilerletici çalışmalar olduğu görülmektedir. Sanat etkinlikleri ayrıca kalemi doğru şekilde tutma, makası uygun şekilde kullanma ve yazma dönemi için hazırlık olan etkinlikler ile çocukların motor becerileri geliştirilir. Bu doğrultuda hazırlanan etkinlikler çocuğun kendi becerilerinin fark edebilmesini ve olumlu
Tükendi
Gelince Haber VerSEÇME HİKAYELERLE ÂDABLAR, DİNİ ve MİLLİ BAYRAMLAR, KANDİLLER, BELİRLİ GÜN ve HAFTALAR, DEĞERLER EĞİTİMİ
71 FARKLI ETKİNLİK
Sanat, çocukların zihinsel ve sosyal gelişimlerini destekleyici olarak değerlendirildiğinde; el-göz koordinasyonunu ve küçük kas motor becerilerin, ilerletici çalışmalar olduğu görülmektedir. Sanat etkinlikleri ayrıca kalemi doğru şekilde tutma, makası uygun şekilde kullanma ve yazma dönemi için hazırlık olan etkinlikler ile çocukların motor becerileri geliştirilir. Bu doğrultuda hazırlanan etkinlikler çocuğun kendi becerilerinin fark edebilmesini ve olumlu karakter gelişimi için büyük faydası bulunmaktadır.
Elinizde bulunan kitap içerisinde etkinlikler basitten zora düzenlenmiştir. Etkinlikler programa uygun olarak yer değiştirilebilir. Özgün çalışmaya yönlendiren sanat etkinlikleri şarkı, şiir, tekerleme ve dramalar ile desteklenebilir. Makas ve yapışkan ile çalışma yaparken çocuğun bir yetişkin gözetiminde olması uygundur. Okul öncesi dönemi çocukları için özenle tasarlanan ve resimlenen bu kitap ile çocuklarınızın sanatsal zevkleri gelişirken, izlenen program doğrultusunda verilmek istenen bilgiler çocuğunuzun zihnine keyifli bir şekilde yerleştirilecektir.
Nil YILDIRIM Okul Öncesi Öğretmeni
Çalışmalara göre yeni bir bilgiyi beyne yerleştirebilmek için yaklaşık 400 tekrar gerekir. Oysaki oyun ve eğlence işin içine girdiğinde 10-20 tekrar yeterli olabilir. Okul öncesi eğitiminde sanat çalışmaları, hikâye anlatımı, oyun ve drama gibi farklı öğretim teknikleri kullanılarak değerler eğitimi daha eğlenceli bir hale getirilebilir. Çocukların yaşları, gelişim düzeyleri, ilgi alanları dikkate alınarak hazırlanan bu çalışma ile onların hayal güçlerini ortaya koymak için fırsat vererek bilişsel gelişimlerinin yanı sıra duygusal gelişimlerine de katkı sağlanmış olacaktır.
Çocukların eğlenerek bilgiyi özümsemesine yine eğlenerek ince motor, el-göz koordinasyonları gibi becerilerinin gelişmesine katkı sağlayan faaliyetleri içeren bu çalışmayı önemsiyorum.
F. Betül (Demirlikan) ERGÜN
Psikolojik Danışman