Okul öncesinde resim eğitimi, çocuğun önceden öğrenmiş olduğu bazı davranış ve sözcüklerden daha güçlü, yalın bir anlatım ve iletişim aracı olarak karşımıza çıkmaktadır. Çizimi boyama ve üç boyutlu inşa etkinlikleri çocuğun duygu, düşünce, algı, kavram, tepki ve becerilerinin somut göstergesidir. Çünkü, çocuğun resim ile ilişkisi sanat eğitimi sürecinde sürekli değişen ve gelişen artistik, dinamik olgular biçimindedir.
Çocukların duygusal ve sosyal gelişimi, bazı sanatsal sembolleri kavramalarıyla yakından ilgilidir. Çocukların coşku dolu dünyasının bir yansıması olan ç
Tükendi
Gelince Haber VerOkul öncesinde resim eğitimi, çocuğun önceden öğrenmiş olduğu bazı davranış ve sözcüklerden daha güçlü, yalın bir anlatım ve iletişim aracı olarak karşımıza çıkmaktadır. Çizimi boyama ve üç boyutlu inşa etkinlikleri çocuğun duygu, düşünce, algı, kavram, tepki ve becerilerinin somut göstergesidir. Çünkü, çocuğun resim ile ilişkisi sanat eğitimi sürecinde sürekli değişen ve gelişen artistik, dinamik olgular biçimindedir.
Çocukların duygusal ve sosyal gelişimi, bazı sanatsal sembolleri kavramalarıyla yakından ilgilidir. Çocukların coşku dolu dünyasının bir yansıması olan çizim ve boyama işlemleri sonucunda oluşan lekeler, belli belirsiz çizgiler, şekiller, iletişimin ve kabul görmenin önemli belirtileridir. Çocukların oluşturdukları bu sanatsal etkinlikler, önceden planlanmayan yeni veya aniden oluşan tanımlamalar biçimindedir. Dolayısıyla, çocukların algılamayla elde ettikleri çizgi. simge ve işaretler, etkinlik süreci açısından son derece anlamlı olup, onların dünyasını dolaysız, yalın, saf bir şekilde yansıtan önemli unsurlar olarak görülebilmektedir.
Kazım Artut