Bu kitabı, yöneticilik ve öğretmenlik meslek hayatımın görgü tanığı, bir fotoğrafçısı ve canlı tarihçisi gözüyle kaleme aldım. Yazarlık sürecinin dördüncü evladı.1988 yılında soğuk bir kış günü, ülkemizin doğusunda Van’ın Erciş ilçesinin, bir dağ yamacının eteğinde dokuz haneli köyde tek derslikli Ağaçören Köyü ilkokulunda başladığım "Köy Öğretmenliği” meslek hayatım; ülkemizin batısında "Anadolu Lisesi Müdürlüğü’ne” kadar uzanan serüvenim, bana, Türk Eğitim Sistemine özgün bir bakış açısı kazandırdı.
Bu kita
Tükendi
Gelince Haber VerBu kitabı, yöneticilik ve öğretmenlik meslek hayatımın görgü tanığı, bir fotoğrafçısı ve canlı tarihçisi gözüyle kaleme aldım. Yazarlık sürecinin dördüncü evladı.1988 yılında soğuk bir kış günü, ülkemizin doğusunda Van’ın Erciş ilçesinin, bir dağ yamacının eteğinde dokuz haneli köyde tek derslikli Ağaçören Köyü ilkokulunda başladığım "Köy Öğretmenliği” meslek hayatım; ülkemizin batısında "Anadolu Lisesi Müdürlüğü’ne” kadar uzanan serüvenim, bana, Türk Eğitim Sistemine özgün bir bakış açısı kazandırdı.
Bu kitap, sadece teorik bilgilerden oluşan bir kitap değildir. Okul yönetimi sürecinde uygulamalara, deneyimlere ve yaşantısal öğrenmelere yer verildi. Okul yönetiminde karşılaşılan sorunların çözümünde bol bol örnekler bulacaksınız. Türk Eğitim Sisteminde yönetici atamada profesyonel yaklaşım, temel eğitimden ortaöğretime geçişte yeni bir model, okul senatosu, okul sekreterliği, hemşire görevlendirilmesi, ücretsiz öğle yemeği, beceri atölyeleri, okul müzesi ve okul günü yenilikçi görüş ve önerilere yer verildi. Ayrıca okullarda öğretmenler odası ve liselerde nöbetçi öğretmen uygulamasına son verilmesi önerilmekte. Otuz beş yıllık meslek hayatımda teorik bilgilerimi ve uygulama sürecinde edindiğim deneyimlerimi harmanlayarak, okul yönetimi alanındaki yöneticilere bir model ve tasarım ortaya koymaya çalıştım.