Günümüzde örgütsel ya da kurumsal başarı için insan kaynaklarına önem verilmekte, çalışanların başarısı, verimliliği ve mutluluğu örgüt amaçları ile birlikte ele alınmaktadır. Çalışanların örgüte fayda sağlayacak şekilde performans göstermesi için ekonomik ödüller tek başına yeterli olmadığının anlaşılması ile birlikte örgütler nitelikli çalışanlara sadece bir kaynak olarak değil insan olarak da değer verilmesi gerektiğini görülmüştür. Örgütlerde etkinlik ve verimliliğin artırılmasına yönelik davranış ve kavramlar literatürde son yıllarda geniş bir bi&cce
Tükendi
Gelince Haber VerGünümüzde örgütsel ya da kurumsal başarı için insan kaynaklarına önem verilmekte, çalışanların başarısı, verimliliği ve mutluluğu örgüt amaçları ile birlikte ele alınmaktadır. Çalışanların örgüte fayda sağlayacak şekilde performans göstermesi için ekonomik ödüller tek başına yeterli olmadığının anlaşılması ile birlikte örgütler nitelikli çalışanlara sadece bir kaynak olarak değil insan olarak da değer verilmesi gerektiğini görülmüştür. Örgütlerde etkinlik ve verimliliğin artırılmasına yönelik davranış ve kavramlar literatürde son yıllarda geniş bir biçimde ele alınmaktadır. Bu kavramlardan psikolojik sözleşme ve algılanan örgütsel destek çalışmamız içerisinde ele alınan konulardandır.
İki kavram arasındaki ilişkiyi çevreleyen belirsizliği azaltmayı amaçlayan bu araştırma, iki yönlüdür. Birincisi, psikolojik sözleşme ve algılanan örgütsel destek kavramlarının farklı olup olmadığını incelemektir. İkincisi ise bu kavramların birbirleriyle olan ilişkilerini ortaya koyarak, ileride yapılacak olan araştırmalara katkı sağlamaktır. Her iki kavramın etkileşiminin dikkate alınmasının, çalışan-organizasyon ilişkisinin izole edilmesine de katkı sağlayacağı düşünülmektedir.
Araştırma, sağlık sektörünün, araştırmanın değişkenleriyle ilgili olası sorunlarını daha görünür kılmak; örgütsel destek algısının ve psikolojik sözleşmenin sağlık çalışanlarının üzerinde ne gibi etkiler bıraktığını belirlemek ihtiyacından doğmuştur.