Bir meslek dalına ait terimlerin oluşturduğu terim dili ile günlük dil arasında farklılıklar vardır. Günümüzde çeşitli mesleklere yönelik hazırlanan sözlükler ve kitaplar hem sayı olarak artmakta hem de ilgili o alandaki kelime varlığını çift dilli olarak sunmak üzere tasarlanmaktadırlar. Temel bir sözlükten ilgili meslek dalına dair kelimelerin bulunması zor olduğu için terim sözlüklerinden faydalanılabilmektedir.
Bu sözlüğün oluşturulma amacı ise dünyada ve ülkemizde sürekli olarak gelişen, yenilenen alanlardan biri olan otomotiv sektöründe çalışan Türk ve yabancı personele, bu alanda eğitim ala
Tükendi
Gelince Haber VerBir meslek dalına ait terimlerin oluşturduğu terim dili ile günlük dil arasında farklılıklar vardır. Günümüzde çeşitli mesleklere yönelik hazırlanan sözlükler ve kitaplar hem sayı olarak artmakta hem de ilgili o alandaki kelime varlığını çift dilli olarak sunmak üzere tasarlanmaktadırlar. Temel bir sözlükten ilgili meslek dalına dair kelimelerin bulunması zor olduğu için terim sözlüklerinden faydalanılabilmektedir.
Bu sözlüğün oluşturulma amacı ise dünyada ve ülkemizde sürekli olarak gelişen, yenilenen alanlardan biri olan otomotiv sektöründe çalışan Türk ve yabancı personele, bu alanda eğitim alan öğrencilere otomotiv alanındaki terimlerin Almanca-Türkçe, Türkçe-Almanca karşılıklarını kolaylıkla bulabilmelerini, öğrenebilmelerini sağlamaktır.
Sözlük içerisinde otomotiv ve teknik alana ait Türkçe-Almanca ve Almanca-Türkçe olarak yaklaşık 16.000 kelime, fiiller, parça isimleri gibi ihtiyaç duyulabilecek her türlü kelime çeşidi bulunmaktadır.
Sözlüğün otomotiv sektörüyle ilgilenen kişilere faydalı olması temennisiyle...