“Metin Sarfati’nin bu kitaptaki ve öteki çalışmalarına bir bütün olarak bakıldığında, kimi temel sorunların öne çıktığı görülüyor: özellikle özgürlük, modernite ve yaratılmasına katkıda bulunduğu “Shoah” (Holokost) gibi organize kötülükler, insan olmak ve Yahudilerin, aslında bütün insanlığın kurtuluşu temaları, bunlar içinde en önemlileri. Kişisel olarak benim de aklıma takılan ve Bu bakımdan o daha çok Spinoza’nın meta?zik kavrayışı ile insan özgürlüğü hakkındaki düşüncelerini kendisine kılavuz olarak alırken ben daha &cc
Tükendi
Gelince Haber Ver“Metin Sarfati’nin bu kitaptaki ve öteki çalışmalarına bir bütün olarak bakıldığında, kimi temel sorunların öne çıktığı görülüyor: özellikle özgürlük, modernite ve yaratılmasına katkıda bulunduğu “Shoah” (Holokost) gibi organize kötülükler, insan olmak ve Yahudilerin, aslında bütün insanlığın kurtuluşu temaları, bunlar içinde en önemlileri. Kişisel olarak benim de aklıma takılan ve Bu bakımdan o daha çok Spinoza’nın metafizik kavrayışı ile insan özgürlüğü hakkındaki düşüncelerini kendisine kılavuz olarak alırken ben daha çok Marx ve bir ölçüde Polanyi’nin kapitalizm anlayışlarından hareketle, sorunun tarihsel boyutunu ele almaya çalışıyorum.”
-Hüseyin Özel
“Düşünürlerinin izinden (ki bunların bir kısmı ekonomi politik filozoflarıdır) giderek, zenginleşmenin ancak özgürleşme ile birlikte bir anlam ifade edeceğini göstermektir. Aklın eşliğinde gerçek özgürleşme mümkünse, erdem de ancak ikisinin varlığında söz konusu olabilecektir. İnsan olan için açıktır ki; yaşam ancak bu durumda yaşanabilendir.”
-Metin Sarfati