"Bak, insanın hayatında önüne çok yol çıkar. Bu yollar seni bazen iyiye bazen de kötüye götürür. Ama o yollara girmeden iyiyi de kötüyü de göremezsin. Mecburuz bir kere dalacağız oralara, geriye de dönemeyiz. Ama hayat akıp gittikçe ve yolun sonuna yaklaştıkça insan benim gibi o yolları sorgulamaya başlar böyle işte. Keşkelerle yaşanan hayat, hayat değildir. Keşkeler yerine `ne ders çıkardım` demeli insan. Ben sana hayatımı tüm çıplaklığıyla ortaya koyacağım ki sen halanın doğrularını al kendine, yanlışlarını yapma. Önünde çok uzun bir ömür var, güzel kızım. Yaşa onu.
Tükendi
Gelince Haber Ver"Bak, insanın hayatında önüne çok yol çıkar. Bu yollar seni bazen iyiye bazen de kötüye götürür. Ama o yollara girmeden iyiyi de kötüyü de göremezsin. Mecburuz bir kere dalacağız oralara, geriye de dönemeyiz. Ama hayat akıp gittikçe ve yolun sonuna yaklaştıkça insan benim gibi o yolları sorgulamaya başlar böyle işte. Keşkelerle yaşanan hayat, hayat değildir. Keşkeler yerine `ne ders çıkardım` demeli insan. Ben sana hayatımı tüm çıplaklığıyla ortaya koyacağım ki sen halanın doğrularını al kendine, yanlışlarını yapma. Önünde çok uzun bir ömür var, güzel kızım. Yaşa onu. Tamam mı? Söz ver bana! Hadi, anlatmaya başlıyorum…"
Bilge Sonat Arseven’in hayatı, birçok kadının yaşadığı fakat çoğu zaman duyulmayan bir hikâye. Ses kayıtları, toplumsal baskıların ve görünmez duvarların arasında sıkışmış bir kadının, kendi sesiyle hayata tutunma çabasıdır. Kaybolan hayaller, bastırılan duygular ve gölgede kalmış mücadeleler, Bilge Sonat’ın hikâyesinde yankılanır.
Patetik Sonat, sadece Bilge Sonat’ın değil, sessizliğe mahkûm edilen tüm kadınların sesi olmak için yazıldı. Bir kadının içsel yolculuğunda, görünmeyeni görmeye ve duyulmayanı duymaya hazır mısınız?